eAPM©: economisch Application Portfolio Management

Er wordt van u als CIO verwacht dat u de digitale transformatie van uw bedrijf aanstuurt. Uw beste en slimste mensen zouden nieuwe waarde met de activiteiten moeten creëren. Via de eAPM©-benadering zorgt u voor een betere IT-prestatie die efficiëntie bevordert, zodat u de ‘lopende’ activiteiten kan veiligstellen en de financiële ruimte voor innovatie en modernisering kunt creëren.

Royal FrieslandCampina versnelt bedrijfsinnovatie met eAPM

Groeipotentieel berust op controle over verouderde applicaties

Vandaag de dag is IT niet enkel een leverancier van technologie meer, maar ook een zakenpartner. Bedrijven verwachten in steeds hogere mate opstartvaardigheden van hun IT-teams: snelle innovatie, wendbaarheid en samenwerking tussen het bedrijf en de IT bij nieuwe oplossingen en kortere doorlooptijden.

Om een echte partner van het bedrijf te worden, moeten IT-organisaties een geïndustrialiseerde levering realiseren, d.w.z. een voortdurende kostenoptimalisatie en een goed beheerde portfolio. Dit maakt budget en middelen vrij voor innovatie en modernisering van verouderde applicaties en zorgt bovenal voor meer vertrouwen in IT-teams bij hun zakelijke belanghebbenden.

Dit gegeven wordt door ons diepgravende onderzoek gesteund en door concrete cijfers onderstreept. Capgemini heeft meer dan 67.000 applicaties van ruim 100 portfolio’s bij multinationals uit 13 sectoren geanalyseerd, wat leidde tot meer dan een 1 miljoen datapunten. In het rapport, genaamd “Best practices for mastering IT performance”, dat hieruit voortkwam, kwamen duidelijk de voordelen van een sterke, geïndustrialiseerde levering naar voren. Het bevordert de toepassing van innovatieve technologieën en levert aanzienlijke waarde voor organisaties op.

Een beproefde operationele aanpak voor een betere IT-prestatie

eAPM© is het resultaat van vijf jaar lang aaneengesloten onderzoek en innovatie om krachtige middelen te ontwikkelen die op het verkrijgen van IT-efficiency zijn gericht.

eAPM© combineert een beproefde analysemethode en tools van wereldformaat voor gegevensvisualisatie en -analyse om de bestaande IT-fundamenten (portfolio, operationeel model en sourcingstrategie) te evalueren en de hefbomen te vinden die uw groeipotentieel ontsluiten.

Via eAPM© maakt u gebruik van de best practices benchmarks die we hebben gecreëerd om stelselmatig de gebieden in kaart te brengen waarop de prestatie moet worden verbeterd. Zo worden de dagelijkse gang van zaken veiliggesteld, de doorlooptijd verbeterd en de IT-kosten aanzienlijk en continu teruggebracht. Het eindresultaat noemen we het industriële model voor IT.

Onze unieke, op feiten gebaseerde benadering helpt om:

  • uw applicatieportfolio te vereenvoudigen en de doorlooptijd te verbeteren;
  • uw operationele model te richten naar het op een hoger niveau tillen van de operationele excellentie;
  • uw sourcingstrategie af te stemmen op uw toekomstige behoeften.

We kunnen in slechts acht weken tijd een plan van aanpak en businesscase voor transformatie leveren die gedetailleerd, op feiten gebaseerd en pragmatisch zijn.

Grijp de kans van nieuw leiderschap

Nu technologie zich in ongekend hoog tempo verder ontwikkelt, moeten CIO’s de bestaande situatie op de helling zetten en gedurfde beslissingen nemen over op welke kerngebieden ze de komende jaren grip willen houden en over welke nieuwe vaardigheden ze willen ontwikkelen.

Als u een CIO of een IT-leider bent die uw IT wil transformeren, dan biedt eAPM© u een helder platform aan de hand waarvan u uw rechtmatige plaats als zakenpartner kunt innemen.

Ons toenemende klantenbestand in verschillende sectoren getuigt van de effectiviteit en actualiteit van onze oplossing. Bel ons op om te ontdekken hoe eAPM© uw bedrijf van dienst kan zijn.

Gerelateerd