AutomotiveConnect

Is uw autobedrijf klaar om innovatieve, doelgerichte diensten te leveren aan de 'internetgeneratie' gedurende de volledige klantlevenscyclus, van interesse en aanschaf tot eigendom en wederinkoop? We loodsen u rechtstreeks het juiste digitale transformatiepad op.

Driving Digital: Automotive reist met de klant mee

Voldoe aan de verwachtingen van digitale klanten en overtref deze

De auto-industrie heeft te maken met ingrijpende veranderingen nu verwachtingen van klanten in zowel opkomende als gevestigde markten veranderen.

Grootschalig onderzoek toont aan dat verwachtingen en behoeften van klanten aan belangrijke veranderingen onderhevig zijn:

  • Autokopers geven tegenwoordig de voorkeur aan een ander koopproces en een interactievere relatie met OEM’s en dealers.
  • Consumenten hebben andere verwachtingen van de auto zelf: ze willen een voertuig dat hun levens kan stroomlijnen.
  • Veel consumenten, vooral van de jongere generatie, geven de voorkeur aan mobiele diensten boven autobezit, maar ze willen ook een gepersonaliseerd aanbod als ze een auto gebruiken.

Om digitale leiders te worden, moeten OEM's tegemoetkomen aan dit opkomende consumentengedrag. Dit betekent dat ze zich minder op ontwerp, productie en productverkoop moeten richten en meer op het bieden van innovatieve, op maat gesneden diensten gedurende het gehele klanttraject.

Digitale transformatie bevorderen

Capgemini’s AutomotiveConnect is een reeks proposities die de auto-industrie de kans biedt om te profiteren van ingrijpende veranderingen in de industrie en voortdurend veranderend consumentengedrag.

We kunnen uw bedrijf helpen om klanten centraal te stellen bij alles wat u doet en op elk contactmoment in de gehele klantlevenscyclus: interesse, aanschaf, eigendom en wederinkoop. Met effectief klantenbeheer kunt u de productgerichte silo’s van nu uit de weg ruimen (zoals verkoop, marketing en onderhoud).

Digitale transformatie bereikt u op drie aandachtsgebieden:

Verbonden klant: Laat zien dat u uw klanten begrijpt door hen te bieden wat zij echt willen. We helpen u om op microniveau te segmenteren, zodat u het juiste kanaal kunt kiezen, voor de juiste klant en op het juiste moment.

Verbonden voertuig: Maak van de auto “een nieuw knooppunt in het netwerk”. We laten u zien hoe u zich minder op het verkopen van auto's en meer op het aanbieden van vervoersdiensten kunt concentreren om levenslange relaties te smeden. Voor klanten zullen uw auto’s in het verlengde komen te liggen van hun huis, kantoor en club.

Verbonden inzichten: Benut uw gegevens – de nieuwe brandstof van de industrie – zo efficiënt mogelijk. Behaal concurrentievoordeel door analyses toe te passen op klant- en voertuiggegevens en zo de inzichten te verwerven die u nodig hebt om aan klantverwachtingen te voldoen.

Een trouwe en betrouwbare partner

Met meer dan 40 jaar ervaring in de auto-industrie wereldwijd hebben we een langdurige, gevestigde reputatie onder wereldwijde OEM’s, die belangrijke projecten aan ons toevertrouwen.

Met ons inzicht in autokopers zijn we grensverleggende leiders met een uitmuntende reputatie. Ons jaarlijkse Cars Online-rapport onthult de echte, persoonlijke verwachtingen en gedragingen van klanten ten aanzien van de aanschaf en eigendom van voertuigen. Het rapport is al meer dan 15 jaar een essentieel referentiedocument voor de auto-industrie.

We richten ons sterk op digitale ondersteuning en transformatie van marketing-, verkoop- en onderhoudsdiensten van OEM's. Onze expertise in flexibele, iteratieve ontwikkeling stelt ondernemingen in staat om binnen een paar dagen in plaats van maanden of jaren aan de verwachtingen van klanten te voldoen. Dankzij onze wereldwijde aanwezigheid en ons Rightshore®-leveringsmodel kunnen we de optimale combinatie van resources voor alle bedrijfsbehoeften leveren.

Tot onze vele succesvolle projecten voor de auto-industrie behoren onder meer de volgende:

  • We hebben oplossingen voor Digital Customer Experience ontworpen en geïmplementeerd voor twee vooraanstaande OEM’s.
  • We hebben gegevensoplossing geïmplementeerd om een vooraanstaande OEM in staat te stellen om zich te ontwikkelen tot een meer data-driven organisatie.
  • We hebben een vooraanstaande OEM geholpen om een nieuw voertuigmodel te introduceren voor directe aanschaf via zijn eCommerce-site.
Gerelateerd