Wereldwijde sourcing in opkomende markten

Met onze hulp kunt u zich de noodzakelijke vaardigheden en denkwijzen eigen maken om de mogelijkheden van sourcing in opkomende markten maximaal te benutten.

Strategieën voor kostenbeheersing

Op basis van onze vaardigheden, hulpmethoden en wereldwijde leveringscompetenties kunnen we u helpen bij de belangrijkste aspecten van mondiale sourcing:
  • Strategische sourcing: Capgemini levert strategische sourcing-oplossingen aan ‘s werelds grootste ondernemingen in de auto-industrie. We werken samen met 14 van de grootste 15 autofabrikanten en 13 van de grootste 17 onderdelenleveranciers
  • Wereldwijd bereik: onze wereldwijde spreiding wordt ondersteund door robuuste, geavanceerde tools en methoden voor wereldwijde sourcing, zoals spend segmentation en commodity profiling
  • Waardekansen benutten: dankzij onze wereldwijde expertise kunnen wij ondernemingen uitstekend adviseren bij het kiezen van de juiste landen voor sourcing
Hierbij is het van grote waarde dat wij een goed inzicht hebben in actuele en toekomstige macro-economische factoren zoals het BBP, de handelsbalans en de vennootschaps-, omzet-, vermogenswinst- en dividendbelastingen van een land.

Een vliegende start

Wij helpen uw onderneming bij het ontwerpen van een geschikte en effectieve strategie voor risicobeheersing, zodat u met succes en met vertrouwen een toekomstgerichte strategie voor low-cost sourcing (LCS) kunt implementeren.

Capgemini helpt u bij strategische sourcing

Naast aanhoudende groei en hogere winsten door lagere kosten biedt wereldwijde sourcing nog vele andere voordelen. Sourcing in opkomende markten kan u ook helpen om nieuwe maatstaven te definiëren en positieve veranderingen te bewerkstelligen bij uw huidige leveranciers.
 
Bovendien is er vaak een intrinsieke koppeling tussen inkoop- en verkoopkansen in opkomende markten. In een succesvolle samenwerking hebben we samen met een Tier 1-leverancier van auto-onderdelen een programma voor wereldwijde sourcing in opkomende markten ontwikkeld. Er werd een mondiaal opererend team samengesteld met deelnemers uit meerdere functies.
 
Binnen 16 weken waren de end-to-end sourcingactiviteiten voltooid. Het resultaat: een besparing van 21%.
Gerelateerd