Beheer van stamgegevens (MDM) voor financiële dienstverleners

Capgemini biedt u flexibele oplossingen die u helpen om de meest waardevolle gegevens van uw organisatie te integreren en betrouwbaarder en toegankelijker te maken.

Maakt uw informatiesysteem de juiste keuze?

Het informatiesysteem dat uw organisatie momenteel gebruikt, is waarschijnlijk gebouwd voor het beheren van processen en niet van de gegevens zelf. De waardevolle gegevens die u nodig heeft om uw bedrijf te runnen, is versplinterd over verschillende systemen en heeft een uiteenlopende integratie en consistentie. Bovendien leiden verschillende contactmomenten er vaak toe dat er dubbele klantgegevens worden ingevoerd. Dit alles leidt tot een slechte kwaliteit van informatie, wat een negatief effect op uw bedrijfsresultaat kan hebben.

Door het harmoniseren van alle stamgegevens die zijn verzameld uit al uw interne gegevensbronnen en ‘één versie van de waarheid’ te creëren, verkrijgt u binnen de organisatie een helder en consistent beeld van de gegevens.

Creatie van een centrale datahub

Onze MDM-services bieden u de frameworks, accelerators en oplossingen die u nodig heeft voor de creatie van een centraal informatieknooppunt dat de typische integratie van punt tot punt van de verschillende applicaties voorkomt. We nemen uw informatiebeheer op in onze operationele kernsystemen en bepalen en implementeren krachtige procedures voor samenvoeging en afstemming voor zowel de klant als het product.

Via onze MDM-services bent u in staat om:

  • Uw klantrelaties te verbeteren, uw mogelijkheden voor kruisverkoop en up-selling uit te breiden en dubbeling van klantcontacten tot een minimum te beperken
  • Nieuwe vormen van multichannelmarketing toe te passen via de geïntegreerde en gestandaardiseerde klantgegevens en productinformatie.
  • Sneller en beter gefundeerd beslissingen te nemen op het gebied van risicobeoordeling, leningen of dekkingen door meer inzicht in de aanvrager
  • De productiviteit te verhogen en het B2C-contact te optimaliseren door alle klanten contactpunten te bieden met de meest actuele informatie
  • In te spelen op de toenemende wet- en regelgeving, waaronder: de Amerikaanse Patriot Act, Bank Secrecy Act, OFAC, Basel III, BCBS 239, Wet op Bescherming Persoonsgegevens, Solvency II, HIPAA en de FATF
  • Uw mogelijkheden op het gebied van managementrapportages uit te breiden, waardoor zakelijke beslissingen sneller en beter gefundeerd kunnen worden genomen

 

Door met ons te werken, kunt u uw oplossingen maken via een beproefde methode op basis van use-case. Dit levert u snel concrete waarde op.

 

Vertrouwelijk, beschikbaar en veilig

Ons MDM CoE ondersteunt projecten over de hele wereld en maakt hierbij gebruik van ervaren en gecertificeerde technische hulpmiddelen. We hebben MDM-projecten uitgevoerd voor toonaangevende financiële instellingen in meerdere landen. Dit liep uiteen van strategieën en routekaarten tot aan de implementatie van de volledige levenscyclus van MDM-oplossingen. Een van onze lopende projecten is voor een internationale financiële instelling en betreft de bancaire bedrijfsonderdelen retailbankieren, zakelijk bankieren en beleggingen die zich in verschillende landen bevinden.

Neem contact op

Haal ook het maximale uit uw meest waardevolle bedrijfsmiddelen en neem contact met ons op via businessinfo@capgemini.com of benader een van onze experts.

Gerelateerd