Big data-oplossingen voor financiële dienstverlening

Maak gebruik van de echte waarde van data en kom tegemoet aan de vraag naar een uitstekende digitale klantbeleving en verbeter uw bedrijfsresultaat

Big data voor financiële dienstverleners: feit of fictie?

Breng de juiste mogelijkheden van big data in kaart

Volgens het Word Retail Banking Report 2013 dat Capgemini samen met Efma heeft opgesteld, “moeten banken effectief gebruikmaken van zowel gestructureerde als ongestructureerde klantgegevens ten behoeve van modellering en prognostiek om meer inzicht in de behoeften en prioriteiten van klanten te verkrijgen alsook om klantgerichte producten en diensten te ontwikkelen.”

Big data bieden financiële dienstverleners enorme mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve oplossingen die grote waarde voor het bedrijf creëren. Om die waarde te realiseren moeten bedrijven een vanuit het bedrijf gestuurde benadering volgen en big data-initiatieven in kaart brengen die zijn verbonden aan echte, urgente zakelijke kwesties.

Gebruik uw big data om bedrijfswaarde te creëren

Capgemini helpt financiële dienstverleners met het bepalen en implementeren van big data-strategieën die leiden tot bruikbare inzichten voor het nemen van slimmere beslissingen. Dit resulteert direct in een betere klantbeleving en een hogere winstgevendheid.

Ontdek hoe afstemming van gegevens verzekeraars en hun klanten kan helpen geld te besparen.

Big data-technologie beheren in vier stappen

Capgemini heeft een big data-strategie, -methode en -levercapaciteit ontwikkeld om klanten te helpen de vruchten te plukken van big data. Het verdeelt het beheer van big data onder in vier hoofdprocessen die worden geschraagd door cruciale dataservices.

De “Diamond” big data-mogelijkheden voor financiële dienstverlening

De "Diamond” initiatieven van Capgemini op het gebied van big data zijn ontworpen om specifieke, positieve bedrijfsresultaten te bevorderen

  • Klantanalyse: Via intelligente klantinzichten zorgen voor een optimale klantbeleving.
  • Analyse voor sociale media: Maak slimme zakelijke beslissingen via sociale inzichten.
  • Fraudebeheer: Fraude en risico’s in realtime opsporen om effectieve corrigerende maatregelen te kunnen nemen.
  • Risicoanalyse commerciële verzekeringen: Bereik via gedetailleerde risicogegevens efficiëntie van het acceptatieproces.
  • Analyse voor claims: Optimaliseer de besluitvorming via de inzet van voorspellende analyse.
  • Analyse voor betalingen: Verkrijg inzichten uit de betalingsgegevens voor het verbeteren van de winstgevendheid.
  • Integratie van risico en financiën: Krijg meer grip op uw kapitaal.

Een slimme keuze voor rendement op big data

  • Capgemini heeft ruim twintig jaar ervaring met financiële dienstverlening en heeft de middelen en mogelijkheden om u in contact te brengen met 9.000 internationale experts op het gebied van Business Information Management (BIM), waarvan er meer dan 3.000 gespecialiseerd zijn in financiële dienstverlening.
  • We hebben expertise in geavanceerde big data-technologieën, waaronder HP Vertica, SAP HANA, SAS, Informatica, Cloudera Hadoop, Java Map Reduce, EMC Greenplum, IBM BigInsights, ElasticSearch en Pivotal business data lake.

Sneller waarde via aantoonbare proof of concepts

Capgemini BIM CUBE is een geavanceerde faciliteit die het financiële dienstverleners mogelijk maakt om oplossingen te proberen, in de praktijk te zien en een weloverwogen beslissing te nemen om te investeren in de juiste oplossing. Binnen het lab van BIM CUBE kunnen klanten toegang verkrijgen tot de kennis van onze experts, het toepassingsgebied en oplossingen uitproberen, de proof of concepts beoordelen en innovatieve tools verkennen die de productiviteit kunnen verhogen.

Neem contact op

Neem voor meer informatie over ons aanbod contact met ons op via fsbigdata@capgemini.com

Gerelateerd