Blockchain-oplossingen voor banken en financiële dienstverleners

Ontdek een nieuwe methode om volledig nieuwe manieren voor financiële interactie en transactie uitwisseling te realiseren.

"Blockchain-technologie zal de sector compleet veranderen en financiële dienstverleners kunnen zich niet veroorloven dit te negeren."

– Anirban Bose, Global Head of Banking and Financial Services

 

De gedistribueerde ledger-architectuur van blockchains kan voor banken de veiligheid, snelheid en operationele efficiency van betalingen, vermogensbeheer, klantenprogramma’s en leningen verbeteren. De architectuur kan ook worden gebruikt om bottlenecks op te lossen in regulerende processen zoals ken-uw-klant controles en anti-fraude- en anti-witwasprocedures.

 

Capgemini heeft geïnvesteerd in mensen, technologie en processen om inzicht te krijgen in de manier waarop blockchains kunnen worden gebruikt in belangrijke financiële functies. Wij adviseren al diverse belangrijke banken en regelgevers over analyse en implementatie van een reeks blockchain-gerelateerde oplossingen voor retailbanken en commerciële banken op wereldmarkten.

 

Wij bieden een breed scala aan advies- en technologiediensten, waaronder haalbaarheidsonderzoeken, business case analyses, operationeel modelontwerp en advies over systeemarchitectuur en full-scale integratie van systemen. Onze specifieke diensten bestaan onder meer uit:

 

  • Blockchain-strategie en -inzichten
  • Blockchain-innovatieworkshop
  • Proof-of-conceptdiensten
  • Blockchain-as-a-service
  • Blockchain-technologiediensten
  • Partnership-support

 

Bekijk onze onderstaande blockchain-oplossingen om te zien hoe blockchain-technologie kan worden ingezet door uw bank.

 

Bezoek een Blockchain-applicatieworkshop

Ontdek meer over het implementeren van blockchain-technologie in uw bank of financiële instelling en bezoek een analyse- en ontwerpworkshop. Neem contact met ons op via banking@capgemini.com voor meer informatie.