Cards & Payments

Overal en altijd via welk apparaat dan ook kunnen betalen is gemeengoed geworden. De aanbieders van betaaldiensten staan voor de uitdaging om aan de veranderende verwachtingen van klanten te voldoen met betalingen die feilloos verlopen en tegelijkertijd concurrerend te blijven ten opzichte van agressieve, innovatieve en flexibele niet-bancaire spelers.

Klantgericht worden via innovatie van het betalingsverkeer

De internationale markt voor het betalingsverkeer blijft naar verwachting in hoog tempo groeien met een groei van het aantal niet-contante betalingen met 8,9% om in 2014* een recordhoogte van 389,7 miljard transacties te bereiken. De strenger wordende eisen op het gebied van wet- en regelgeving en de aanvullende vereisten om via innovatie de waarde voor de klant stapsgewijs te verhogen, stelt banken voor uitdagingen. De complexiteit van dit alles heeft financiële instellingen aangespoord om het transformatieproces in gang te zetten om concurrerend te blijven en de klant centraal te blijven stellen. Directe betalingen kunnen in potentie een wondermiddel blijken voor de innovatie in het betalingsverkeer.

Capgemini helpt financiële instellingen bij het efficiënt en kosteneffectief invoeren van deze opkomende technologieën in het betalingsverkeer, het oplossen van de meest voorkomende problemen rond betalingsverwerking en het naleven van (inter)nationale voorschriften en standaarden voor betalingsverkeer door de totstandkoming van een betaalhub. Lees meer over hoe Capgemini en First Data samenwerken om de volgende generatie betalingsoplossingen te kunnen leveren.

Bronnen

Meer weten?