Financieel-technologische innovatie

Innovaties op het gebied van financiële technologie transformeren het bancaire ecosysteem en zorgen voor nieuwe zakelijke kansen, samenwerkingsverbanden en concurrenten. Het wereldwijde netwerk van Capgemini voor de uitwisseling van toegepaste innovatie kan financiële instellingen helpen met het creëren van nieuwe producten en diensten om klanten te betrekken en te behouden.

Financiële technologie: vriend of vijand?

Innovatie op het gebied van financiële technologie (ofwel fintech) stelt traditionele banken en financiële instellingen met een volledige financiële dienstverlening voor aanzienlijke uitdagingen. Volgens het World Retail Banking Report, maakt wereldwijd al bijna twee derde van de klanten van banken gebruik van diensten van financieel-technologische dienstverleners, zoals elektronische betaalmiddelen, mobiel bankieren of digitale portemonnees.

Traditionele financiële instellingen zitten opgezadeld met logge verouderde technologie en procesinfrastructuren en hebben moeite om te voldoen aan de vraag van klanten die producten en diensten willen die sneller en goedkoper zijn en altijd en overal beschikbaar zijn. Banken moeten snel leren om zinvolle innovaties te prioriteren en door te voeren voor een maximaal zakelijk effect.

Financieel-technologische oplossingen op basis van diensten voor prioritaire zakelijke behoeften

Capgemini helpt bedrijven via uitgebreide oplossingen en services voor toegepaste innovatie een antwoord te bieden op de uitdaging van de financieel-technologische innovatie. De bouwstenen van onze digitale services (blokketentechnologie, beheer van API's (applicatieprogramma-interfaces), automatisering, transformatie van verouderde systemen, cloudtechnologie, digitale technologie en analyse) spelen in op zakelijke behoeften in grensoverschrijdende betalingen, afwikkelingen, handelsfinanciering, robotadvies en integratie van meerdere leveranciers. Onze uitwisseling van digitale innovatie ondersteunt de gezamenlijke innovatie met klanten om financieel-technologische oplossingen te testen en te implementeren.

Digitale financieel-technologische expertise en uitgebreide innovatiemiddelen

Cagemini beschikt over ruim 31.000 specialisten op het gebied van financiële dienstverlening die banken helpen om de financieel-technologische uitdagingen van nu het hoofd te bieden. Door te putten uit onze praktijkervaring die we hebben opgedaan bij de grootste retailbanken, handelsbanken en verzekeringsmaatschappijen ter wereld, heeft Capgemini oplossingen voor opkomende technologieën zoals blokketentechnologie en robotische procesautomatisering gebouwd. We maken gebruik van ons model voor de uitwisseling van toegepaste innovatie om klanten te koppelen aan innovatiepartners om gezamenlijk te komen tot het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor de uitdagingen waarvoor banken momenteel staan. We werken samen om invulling te geven aan het nieuwe landschap voor digitaal bankieren.

Innoveer mee met Capgemini

Neem contact met ons op via banking@capgemini.com om te leren hoe u nu al kunt voldoen aan de toekomstige behoeften van klanten.

Gerelateerd