Geïntegreerd gegevensbeheer voor financiële dienstverleners

Een bedrijfsbreed beheerde service helpt banken en wereldwijd opererende financiële instellingen om hun financiële referentiegegevens te beheren op een wijze die de kosten en complexiteit van de bedrijfsvoering aanzienlijk vermindert

Beheer van referentiegegevens steeds complexer

Het beheer van financiële referentiegegevens wordt snel steeds complexer. Deze toenemende complexiteit wordt veroorzaakt door een explosie van nieuwe regelgeving, vereisten op het gebied van dynamisch risicobeheer, de introductie van nieuwe financiële instrumenten, en een diversiteit aan databeheerplatforms.

Veel grote financiële instellingen beschikken nog steeds niet over een allesomvattende beheeroplossing voor referentiegegevens. Dit kan leiden tot grote problemen, variërend van dubbele sourcing van gegevens tot het gebruik van onjuiste gegevens in het hele bedrijf. Daarom moeten ondernemingen mechanismes vinden die de kosten en doorlooptijd van het beheer van referentiegegevens in het hele bedrijf reduceren en de efficiëntie in de volledige levenscyclus van de gegevens verbeteren.

Innovatieve instrumenten voor referentiegegevens

Integrated Data Management Services (IDMS) van Capgemini is een volledig beheerde service waarmee we voor onze klanten technologie en bedrijfsvoering integreren en waarbij gebruik wordt gemaakt van ruim 20 miljoen instrumenten in een breed scala van vermogenscategorieën en meer dan 100 informatieleveranciers. Onze beproefde oplossing biedt mogelijkheden op het gebied van gegevensvalidatie, datamastering, en distributie van bedrijfsactiviteiten, prijsstelling en masterdata van effecten in alle vermogenscategorieën en geografieën.

Onze oplossing past naadloos tussen gegevensverzamelaars en downstream-systemen van klanten, en biedt een leverancierneutrale en partnershipgebaseerde aanpak voor verbetering van de gegevenswaardeketen.

 

Ervaring in beheer

We hebben uitgebreide ervaring in het werken met multinationale banken en financiële instellingen en deze ervaring is geworteld in onze gevestigde, breed georiënteerde databeheerpraktijk gespecialiseerd in de diverse aspecten van referentiegegevens, klantengegevens, gegevenskwaliteit, gegevensarchitectuur en data-governance.

Capgemini verzorgt een volledige A-tot-Z databeheerservice in een gedeelde service-opzet, volledig ondersteund door een geïntegreerd operations- en IT-framework voor het sneller genereren van betere resultaten. Dit heeft ons in staat gesteld om een van de grootste managed services-projecten op het gebied van gegevensbeheer die ooit zijn gerealiseerd uit te voeren en daarbij superieure resultaten te behalen en tegelijkertijd op de directe en indirecte kosten te besparen.

IDMS van Capgemini biedt uw bedrijf:

  • Leiderschap en focus: ons ervaren leadership team bestaat uit medewerkers van enkele van de grootste investeringsbanken
  • Ervaren ondersteuning: Capgemini beschikt over meer dan 300 ervaren operations-medewerkers voor de verwerking van referentiegegevens en meer dan 150 technologieprofessionals voor de ondersteuning van IDMS en klantbehoeften

Neem contact met ons op

Begin vandaag nog en neem contact met ons op via businessinfo@capgemini.com of benader een van onze experts.

Contact us

Get started today by contacting us at businessinfo@capgemini.com or reaching out to one of our experts.

Gerelateerd

Experts