Omnichanneltransformatie en transformatie van bankfilialen

Transformeer uw bankfilialen en zorg ervoor dat de benodigde doorlooptijd van handelingen met meer dan 30% afneemt

Uitdagingen

Hoewel er veelvoudig gebruik wordt gemaakt van het internet en mobiele kanalen, valt uit het World Retail Banking Report 2016 op te maken dat bankfilialen nog steeds toegevoegde waarde leveren. Rond de 13% van de ondervraagden bezoekt wekelijks een bankfiliaal. De bankfilialen kennen met 7,2 % de grootste toename aan positieve ervaringen van alle kanalen en behaalden een totaalscore van 61%. Dit onderstreept de essentiële rol die het bankfiliaal nog steeds vervult op het vlak van klantbeleving.

Om eersteklas diensten aan klanten te kunnen verlenen moeten banken hun frontoffice- en frontlineactiviteiten transformeren

De strategie van Capgemini voor bankfilialen richt zich op vier kerngebieden: data, governance, risico en naleving, verificatie en validatie, en digitale transformatie. Ons framework voor oplossingen, Host for Omnichannel Service Transformation (IHOST), voor transformatie van het frontoffice helpt bankfilialen om klanten te volgen, hen te herinneren aan openstaande verzoeken, klantbezoeken voor te bereiden en de doorlooptijd voor handelingen met meer dan 30% in te korten. Klanten kunnen, of het nu vanuit huis of onderweg is, transacties initiëren, rekeningen openen, hun persoonlijke financiën bekijken en bijhouden, hun doelstellingen voor de toekomst plannen en bankproducten aanvragen. IHOST kan u helpen om effectief met uw klanten te communiceren en tegelijkertijd uw kosten terug te dringen.

Via de IHOST-oplossing kunnen banken op vijf niveaus met klanten contact hebben:

  • Onderweg: Elektronische formulieren, transactieverzoeken op afstand, contact via sociale media, opvolging van resultaten, beheer persoonlijke financiën
  • Ter plaatse: Interactieve digitale borden, tekst omgezet naar spraakberichten
  • Filiaalondersteuning: verzoeken vooraf afhandelen, e-handtekening, contextbewuste intelligentie, priority banking
  • Ontmoeting met de klant: Persoonlijke aanbiedingen, contextbewuste intelligentie, mogelijkheden tot kruisverkoop
  • Balie: Overboektijd, elektronische formulieren, transactieverzoeken, zelfbediening

Omnichannelresultaten

In de IHOST-oplossing hebben we responsieve leveringsmodellen, de allerlaatste mogelijkheden voor mobiele oplossingen en een gedegen domeinkennis opgenomen. Dat alles wordt ondersteund door een resultaatgebaseerd validatiemodel. Capgemini heeft specialisten voor retailbankieren en zakelijk bankieren, betalings- en kasbeheerdiensten, woninghypotheken, vermogensbeheer, governance, risico en naleving. IHOST helpt banken om de doorlooptijd van handelingen met meer dan 30% in te korten en zorgt eveneens dat de klantbeleving in het bankfiliaal naadloos aansluit op de activiteiten via alle andere kanalen.

Neem contact op

Neem vandaag nog contact met ons op via banking@capgemini.com of benader een van onze bankexperts.

Gerelateerd