Vermogensbeheer

We bieden al bijna 20 jaar unieke inzichten in de vermogensmarkt. Het World Wealth Report 2015 heeft een stevige en duurzame reputatie opgebouwd en geldt als toonaangevende benchmark voor het op wereldwijd, regionaal en nationaal niveau in kaart brengen van (trends bij) vermogende particulieren, de zogeheten High Net Worth Individuals (HNWI's). Het rapport omvat de inzichten van het wereldwijde onderzoek, de Global HNW Insights Survey, waarin de feedback van meer dan 5.000 HNWI's is vastgelegd.

 

 

De veranderende rol van de vermogensbeheerder

Er is een grote verandering gaande in de waardepropositie op het gebied van advies. Uit het World Wealth Report 2015 blijkt dat de rol van de vermogensbeheerder verandert als gevolg van een hele reeks uitdagingen waarvoor de branche staat, waaronder voortslepende kwesties en de dreiging die de laatste tijd van nieuwe spelers uitgaat. Alhoewel alle HNWI's over het algemeen tevreden zijn met hun vermogensbeheerders, hebben de jongere vermogende particulieren een heel scala aan specifieke behoeften en verwachtingen waaraan niet wordt tegemoetgekomen.

Om in dit nieuwe klimaat te kunnen blijven concurreren, moeten vermogensbeheerders opnieuw richting geven aan hun taken en waardepropositie. Op deze manier kunnen ze een doelgerichte financiële planning afgeven en zowel binnen als buiten het bedrijf optreden als schakel tot een compleet scala aan competenties.

Lees verder over hoe de rol van de vermogensbeheerder aan het veranderen is.

 

Voldoen aan het toenemende aantal wettelijke voorschriften

 

De last van wet- en regelgeving voor vermogensbeheerders neemt toe, en dat terwijl de winstgevendheid van vermogensbeheer onder grote druk staat. Bedrijven moeten een ondernemingsbrede benadering van naleving van regelgeving hanteren, niet alleen een strategie die uitsluitend op tactische overwegingen is gebaseerd. Alleen dan kunnen ze kosten verlagen, operationele efficiëntie verhogen en effectief gegevensbeheer implementeren om de nauwkeurigheid en efficiëntie van managementrapportage te verbeteren.

Oplossingen voor vermogensbeheer

Het aanbod voor vermogensbeheer van Capgemini is het resultaat van 20 jaar ervaring en grondige inzichten in de bedrijfstak. Het kan financiële dienstverleners helpen om een bedrijfsmodel op te bouwen dat garant staat voor duurzame winstgevendheid en tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om de klant beter centraal te stellen, de operationele efficiëntie te verhogen en op effectieve wijze te voldoen aan regelgeving.

 

Betere productiviteit van adviseurs

 

Capgemini biedt desktopprocessen en een platform met toegevoegde waarde voor adviseurs, zodat bedrijven hun ‘share of wallet’ kunnen vergroten door de productiviteit van adviseurs te verhogen, adviseurs te behouden en concurrentievoordeel te behalen. Capgemini heeft verschillende vermogensbeheerders geholpen om de productiviteit van hun adviseurs met maar liefst 20% te verhogen. Ons aanbod omvat onder meer:

 

 • Strategie en benchmarking
 • Evaluatie van platforms en pakketten
 • Transformatie van de desktopervaring van adviseurs
 • Operationele efficiëntie en automatisering van workflows

 

Lees ons standpunt over de wijze waarop de volgende generatie platforms kan helpen om de productiviteit van financieel adviseurs te verbeteren.

 

De klant centraal

 

Met Capgemini’s oplossingen kunnen vermogensbeheerders hun klantgegevens op efficiënte wijze benutten om de behoeften en het gedrag van de klant te begrijpen en op basis daarvan klantgerichter te werk te kunnen gaan. We bieden onder andere de volgende oplossingen:

 • Gerationaliseerde segmentatie van klanten
 • Volledig overzicht en Master Data Management (MDM) van klanten
 • Geconsolideerde klantrapporten

 

Digitale transformatie

 

Capgemini helpt bedrijven om een digitale strategie te ontwikkelen die complete oplossingen voor vermogensbeheer biedt, waaronder:

 • Sociaal CRM en de stem van de klant
 • Social prospecting, met inbegrip van de volgende beste actie

 

Op maat gesneden analyses van marktomvang

 

Capgemini biedt op maat gesneden marktanalyses ten behoeve van markttoetreding en marktgroei. Banken, financiële instellingen en andere bedrijven die diensten willen verlenen aan vermogende particulieren, kunnen profiteren van onze inzichten in de unieke kenmerken van deze doelgroep.

Voor een typische marktanalyse zijn drie informatiestromen vereist: marktanalyse, economische evaluatie en marktpenetratie.

Ruime branche-ervaring in vermogensbeheer

 • Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van innovatie, transformatie en oplossingen voor vermogensbeheer
 • Meer dan 3.500 kapitaalmarktprofessionals wereldwijd
 • 19 jaar ervaring met het publiceren van toonaangevende informatie over de markt voor vermogensbeheer met het World Wealth Report

 

Snellere doorlooptijd met herbruikbare werkkaders en tools

 

 • Herbruikbare versnellers van vermogensbeheer met onder meer werkkaders, een looptijdmodel en een model voor klantensegmentatie
 • Benchmarktool met gegevens van 35 bedrijven en meer dan 450 functies
 • Transformatiekader voor adviseurs waarmee de productiviteit van adviseurs met wel 20% kan worden verhoogd
 • 70+ zelfontwikkelde tools en kaders voor risicobeheersing en naleving van voorschriften
 • Zelfontwikkelde tools voor mobiliteit en sociale media, waaronder Enterprise Mobility Orchestrator, benchmarktool voor mobiliteit van ondernemingen, labs voor mobiele oplossingen en herbruikbare mobiliteitskaders voor vermogensbeheer, met dashboards voor adviseurs en klanten

 

Zelfontwikkelde tools voor marktanalyse

 

Gerelateerd