Handelsfinanciering

De wereldwijde export zal in 2050 naar verwachting in totaal USD 8,5 biljoen bedragen, dat is vier keer zoveel als in 2015. Door deze snelgroeiende markt is handelsfinanciering een belangrijk onderdeel geworden van de leningenportefeuille van banken. Nieuwe IT-oplossingen die de klantenservice, operationele efficiëntie en risicobeheersing verbeteren kunnen de winstgevende groei ondersteunen.

Digitalisering van handelsfinanciering

Bedrijven verwachten snelle kredietbeslissingen van hun bank, en dit vereist een snelle beoordeling van reguliere en ad-hockredietlimieten. Banken moeten hun diensten verbeteren, gebruikmaken van Straight Through Processing (STP), en selfserviceapplicaties aanbieden voor het uitwisselen van informatie over rekeningen, posten, factuurstatus en incasso’s. De uitdaging bestaat erin digitale real-time integratie te realiseren met operationele handelsfinancieringsapplicaties op het gebied van CRM, boekhouding, financiën, risicobeheer en compliance.

 

Digitale transformatieoplossingen voor handelsfinanciering

Zakelijke en IT-consultancydiensten helpen cliënten in de bankwereld en de financiële dienstverlening met het in recordtijd opzetten en stroomlijnen van hun handelsfinanciering. Diensten voor de beoordeling van applicatiesystemen en de ontwikkeling, implementatie en aanpassing van software, commerciële voorgedefinieerde applicatie-evaluaties, implementaties en aanpassingen van partnerproducten helpen bedrijven te voldoen aan lokale marktvereisten.

 

Eén wereldwijd aanspreekpunt met oplossingen voor handelsfinanciering

Als multinational met vestigingen in meer dan 44 landen heeft Capgemini lokale ervaring met handelsgerelateerde producten en werkmethoden. We hebben de mensen, processen, beproefde methoden en accelerators voor het leveren van handelsfinancieringsplatforms van toonaangevende leveranciers zoals Misys, Finacle, Temenos en Flexcube.

Geavanceerde IT-oplossingen voor handelsfinanciering

Stel uzelf eens de vraag wat blokketentechnologie, real-time betalingen en digitale handelsfinancieringsproducten voor u zouden kunnen betekenen.

Gerelateerd

Experts