Digital Customer Experience Blog

Digital Customer Experience Blog

Meningen op deze blog weerspiegelen de opvattingen van de schrijver en niet per definitie die van de Capgemini Group

Het belang van de frontend architectuur

Online kanalen zijn dé bron van transacties voor elk groot bedrijf. Klanten bezoeken websites, geven hun geld uit, gebruiken web applicaties en vellen hun mening via de sociale media. Door de gigantisch snelle ontwikkelingsstrijd van webgiganten als Facebook, Google en Apple zijn de verwachtingen van online experiences torenhoog gespannen. Hierdoor komt geen enkel bedrijf nog weg met een matige online ervaring en krijgen bedrijven die het toch proberen de volle laag op Twitter.

Bedrijven die wél mee gaan, denken na vanuit het perspectief van de klant en produceren toegankelijke, bruikbare webapplicaties die klanten wíllen gebruiken. De voorkant van zo'n applicatie, de frontend, is daarbij een van de meest kritieke succesfactoren. Bij de ontwikkeling van zo'n bruikbare user interface kom je echt niet meer weg met een simpele HTML template slag in een Java struts laag.

Net zoals bij de ontwikkeling van de net zo kritieke backend architectuur zal er moeten worden nagedacht over een frontend architectuur die niet alleen een fraaie webpagina weergeeft, maar ook nog eens onderhoudbaar is, modulair ontwikkeld kan worden en op een gepaste manier reageert in alle browsers en devices met moderne interactiepatronen.

In combinatie met een agile ontwikkelingsmethodiek waarin de nieuw ontwikkelde features snel beschikbaar zijn voor de klant en een online concept waarin de klantervaring centraal staat, zorgt de flexibele frontend architectuur voor een tevreden gebruiker die met plezier de applicatie bij zijn lijstje favorieten van de andere webgiganten zet.

Frontend architectuur voor optimale gebruikers ervaring

Over de auteur

Peter Peerdeman
Peter Peerdeman
Ik ben een creativist. Ik heb een passie voor state of the art technologie, en kanaliseer mijn creativiteit door front-end development, high-five team synergie, muziek en fotografie. Ik hou ervan de wereld te verrassen met prachtige applicaties en oplossingen. Ik bied mijn brede ervaring in online projecten aan, van kleine multi-touch mobile mashups tot grootschalige corporate web applicaties. Wat maken we morgen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.