Mobility Blog

Mobility Blog

Meningen op deze blog weerspiegelen de opvattingen van de schrijver en niet per definitie die van de Capgemini Group

Als kiezen moeilijk wordt blijft er maar één keus over...

Categorie: Managed Mobility
Het valt niet mee de ontwikkelingen in de mobile sector te blijven volgen. Laat staan om een verantwoorde afweging te maken bij investeringen. Wat vandaag hip is, is morgen opeens helemaal uit. Overnames, nieuwe gadgets, gewijzigde technologieën, je weet als onderneming gewoon niet meer waar je je geld op moet inzetten. Mobility is een versnipperd en onoverzichtelijk landschap geworden. En toch moet u voor uw organisatie een aantal strategische keuzes maken. Hoe uw devices te beheren, welke technologie te gebruiken, op welke wijze Apps te ontwikkelen….
Bepaald geen sinecure. Voor sommige bedrijven werkt dat zelfs verlammend. De onzekerheid over het maken van de juiste keuzes leidt ertoe dat ze verzanden in onderzoek en keuzes alleen uitgesteld worden. Maar wachten tot de markt zich uitgekristalliseerd heeft, is geen optie. Het momentum is nu. De concurrentie heeft al een voorsprong….
U kunt ook zeggen: ik begin er gewoon niet aan en gooi die hele mobile omgeving de MaaS in (Mobility as a Service). Zo’n keuze is lang zo gek nog niet, want daarmee omzeilt u dure investeringen en waarborgt u maximale flexibiliteit. U mag van mij allerlei principiële bezwaren hebben tegen de hype aan XaaS-achtige-oplossingen, maar juist in het mobiele domein biedt MaaS een uitkomst. De dynamiek hier vraagt om snelle reacties. Nergens anders kan het snel kunnen inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen zo’n groot verschil maken met de concurrentie.
Samen met onze partners hebben we bij Capgemini allerlei slimme MaaS-oplossingen ontwikkeld. Oplossingen die alle noodzakelijke mobile componenten en gerelateerde managementtaken bij elkaar brengen, inclusief applicaties, beveiligingssoftware, koppeling met uw systemen en aanvullende diensten. Hiermee bieden we u de mogelijkheid om mobiele software en diensten af te nemen ten behoeve van uw klanten of uw personeel. Op basis van transparante prijzen en gebaseerd op gebruik in allerlei verschillende vormen, zoals per device per maand, per App per gebruiker, etc..
Een mooi voorbeeld van een van deze van MaaS-oplossingen is bijvoorbeeld onze Mobile Secure MDM oplossing (http://www.sapmobilesecure.com/capgemini), waarmee u het beheer van devices en de software die erop draait op afstand kunt managen. Tegen een vaste lage kost per device maand. Zonder noodzakelijke investeringen, uitsluitend op basis van gebruik.
Met MaaS bent u in een keer van al uw mobile managementvraagstukken en zorgen af en biedt u uw klanten en medewerkers ongekende functionaliteit. Dus als u moeite heeft met het maken van de juiste keuze voor mobile blijft er misschien maar één over: MaaS.
U leest meer over onze mobiele oplossingen op http://www.nl.capgemini.com/mobile-solutions

Over de auteur

Jan Moors
Jan Moors
Over the last two decades my focus has been on boundary spanning between Business and IT. In various roles, from Business Development to Consulting, worked on translating business needs into specific IT requirements and translating IT capabilities into specific business opportunities. Since early 2013 this is specifically geared towards the possibilities that arise from the Mobile opportunity, with a strong focus on Strategy and Governance. In the early days of Internet (1995) I was a Business Development Manager struggling with the question how to drive benefits from the promises of the Web. We saw different companies adopting the Web at different speed. What's happening now in the Mobile space has great similarity, but at completely different pace.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.