Agri Retail

| Succesverhaal

Agri Retail ondersteunt als franchisegever van de formule BoerenBond en Welkoop de ruim 200 formulewinkels al jaren met een kassasysteem.

“ We waarderen de kennis van retail en de open, oplossingsgerichte houding van Capgemini. ”Henri Bekenkamp, Peter van Hattum, Lid van het managementteam en manager IT

De situatie

Agri Retail ondersteunt als franchisegever van de formule BoerenBond en Welkoop de ruim 200 formulewinkels al jaren met een kassasysteem. De toenmalige leverancier daarvan stopte in 2002 met het product. Agri Retail zocht daarom een nieuw systeem en tegelijk ook een externe beheerpartij. Capgemini kwam met een passende oplossing en kreeg een beheercontract voor vijf jaar. Na een aanbesteding in 2008 werd opnieuw het beheer aan Capgemini gegund.

De oplossing

Een afdeling van Capgemini die gespecialiseerd is in retail voert het technisch en applicatiebeheer uit. Telefoontjes komen terecht bij een servicedesk die vragen snel beantwoordt en actie onderneemt bij incidenten en wijzigingsverzoeken. Uit de maandelijkse managementrapportages blijkt keer op keer dat alle Service Level Agreements gehaald worden.

Het resultaat

De uitgebreide rapportages verschaffen ook gedetailleerd zicht op het gebruik van de circa 400 kassa’s. Aan de hand van veel voorkomende vragen en incidenten verbeteren Agri Retail en Capgemini samen de dienstverlening aan de franchisenemers. Dat werkt goed, getuige de uitstekende scores op klanttevredenheidsonderzoeken.