Cloud-based eProcurement bespaart 'Smart City' Bergen € 1.300.000 per jaar

| Succesverhaal

Sinds 2010 gebruikt de Noorse stad Bergen IBX Purchase-to-Pay om proceskosten met 20% te verminderen met behulp van de invoering van cloud-gebaseerde e Procurement technologie.

 

Bergen – een ‘Smart City’ voorbereid op de toekomst

De stad Bergen beschouwt zichzelf als een van de eerste Smart Cities in de wereld. De mentaliteit is er een van de lange termijn visie en planning. In feite is het de enige stad in Europa die is uitgenodigd om lid te worden van het European Climate Forum (EFC).

 

Bergen zorgt voor 620 km wegen, 17.300 hectare aan parken en greens, en 580 sportfaciliteiten. Het is verantwoordelijk voor het beheer van kleuterscholen tot en met de brandweer en het havenbedrijf. Het beheer van zoveel verschillende business units met hun eigen specifieke systemen, processen en eisen is een complexe taak. De gemeente heeft 16.000 werknemers in dienst en heeft een jaarlijks budget van € 2 miljard en een totaal Procurement budget van € 380.000.000.

 

Als een Smart City, is het streven naar energie-efficiëntie voor Bergen een hoge prioriteit. Het heeft haar energie-output zorgvuldig berekend, voorziening getroffen voor energiebesparende maatregelen en is van plan om in de nabije toekomst CO2 neutraal te zijn. De stad Bergen heeft deze lange termijn mentaliteit en progressief denken ook op haar inkoopproces toegepast.

 

Download dit successverhaal en ontdek hoe eProcurement 'Smart City' Bergen € 1.300.000 per jaar bespaart!