Een smartphone onder een palmboom

| Brochure

Een visie op de werkomgeving in 2014

Een smartphone onder een palmboom. Zoals het revolutionaire One Laptop per Child, een project waarin een aantal grote spelers uit de technologie deze jaren vorm geeft aan een visie op de productie van informatietechnologie, zo wil Capgemini met dit stuk uiting geven aan zijn visie op een nieuwe invulling voor de rol van deze technologie: in Nederland, op de werkplek.

Zal het een laptop zijn, of zelfs een smartphone, waarop de werknemer van 2014 zijn baan gestalte geeft? De bureaucomputer lijkt zijn langste tijd gehad te hebben, maar hoe zit het met de vele soorten nieuwe apparaten die de markt overspoelen? En met wat voor software zijn deze apparaten straks uitgerust? Is dat ‘Microsoft Office 2014’, draaiend op ‘Windows 2014’? En waarom stellen wij deze medewerker voor als werkend van onder een palmboom?

Capgemini signaleerde al enige tijd geleden een aantal fundamentele veranderingen op het gebied van de
technologie. Die veranderingen vormen in dit document de basis. We kijken naar wat er op dit moment in
de technologie gebeurt en het effect daarvan op de werkplek van de nabije toekomst. Niet alle geziene ontwikkelingen hebben evenveel weerslag op de werkplek; sommige zijn voor de werknemer onmerkbaar en zouden beter passen in een paper over de technologie als geheel. Wat wij hier noemen geeft echter een interessante doorkijk naar de kantoorruimte van straks.