Business Analytics voor telecommunicatie

In het veeleisende zakelijke klimaat van vandaag moeten serviceproviders de klantervaring in elke fase van de klantlevenscyclus verbeteren om consumenten aan zich te binden en de omzet te verhogen. Om hierbij te helpen, voorziet Capgemini telecommunicatiebedrijven van effectieve, ondernemingsbrede oplossingen voor business information management (BIM).

Concurrentievoordeel door slimme beslissingen

Business Analytics voor telecommunicatie is een end-to-end oplossing die een compleet beeld van het klantgedrag geeft. Bovendien kunnen rapporten worden gegenereerd op basis van criteria zoals het klantgedrag per segment en de resultaten van campagnes.
 
Het uitgebreide oplossingenpakket omvat:

 • Database met communicatie-KPI’s
 • Operationele en strategische dashboards, ondersteund door gegevensmodellen
 • Quick Start Kit om de oplossing snel op maat te maken en de implementatietijd met maximaal 60% te verkorten

 
Onze oplossingen bieden u:

 • Betere klantervaring: effectieve klachtenafhandeling door proactieve analyse van klantgedrag
 • Hogere omzet: geschikte doelgroepen voor promotieaanbiedingen bepalen via segmentanalyse
 • Productievere verkoopkanalen: campagnes en aanbiedingen optimaliseren en omzet verhogen door prestatieanalyse
 • Effectievere marketingcampagnes: beter gerichte campagnes dankzij inzicht in klantsegmenten
 • Tijdbesparing: oplossingen worden sneller geïmplementeerd met het Oracle Communication Data Model

Samenwerking, risicobeheer en innovatie

Onze specialisten werken met u samen om een overtuigende business case op te stellen. Door extra aandacht voor risicobeheer kunnen we optimale ondersteuning en betrouwbare oplossingen garanderen, gesteund door de nieuwste technologische innovaties en onze samenwerkingsverbanden met andere leveranciers.
 
Onze aanpak begint ermee dat we uw zakelijke uitdagingen in kaart brengen. We richten ons op elke fase van de klantlevenscyclus:
 
Klantenwerving:

 • Doelgroepen bepalen voor promotieacties en aanbiedingen
 • Klantgedrag analyseren op basis van segmentering en historisch gedrag
 • Segmentering in verschillende demografische categorieën

 
Customer development:

 • Scenario’s modelleren om de impact te analyseren
 • Gebruiksgegevens observeren om klantgedrag te begrijpen

 
Klantenbehoud:

 • Rapporten genereren om het verloop beter te voorspellen
 • Effectiviteit van campagnes evalueren

 
Omdat we bij Business Analytics voor telecommunicatie gebruikmaken van ons eigen gegevensmodel, kunnen we onze oplossingen implementeren op basis van Oracle Siebel Analytics of een andere technologie, afhankelijk van uw wensen.

Tot uw dienst: een wereldwijd netwerk van experts

Serviceproviders in de telecommunicatiesector vertrouwen op de uitgebreide expertise van Capgemini op het gebied van informatiestrategie, business analytics en business intelligence (BI). Onze teams schrijven kristalheldere analyserapporten over prestaties, markten, klanten en concurrenten, op basis waarvan u beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen. Tot onze in totaal 7500 BIM-experts behoren 2500 ervaren consultants in ons BIM Center of Excellence in Mumbai (India). Dit Center of Excellence maakt deel uit van ons gedifferentieerde Rightshore®-concept, dat optimale oplossingen biedt door het beste talent van meerdere locaties in de ideale samenstelling samen te laten werken als een homogeen team.
 
Capgemini Business Analytics voor telecommunicatie heeft de belangstelling gewekt van toonaangevende telecommunicatiebedrijven in Europa, de Verenigde Staten en India. De Duitse werkmaatschappij van Deutsche Telekom profiteert van geconsolideerde IT-services en minder behoefte aan interne resources. Dit resultaat werd bereikt door een speciale BI-factory en harmonisatie van de BI-systemen van de Groep.

Gerelateerd