Business Data Lake

Ontdek een nieuwe aanpak voor de informatie-uitdagingen van uw bedrijf. Als een bedrijf kiest voor het concept big data, kan het via een geïntegreerde omgeving zowel aan de lokale als bedrijfsbrede behoeften voldoen. Wij noemen dat de Business Data Lake.

Hoe afwijkend gedrag te detecteren met de Business Data Lake

Kijk verder dan de gecentraliseerde benadering van de IT-afdeling

In bedrijven zijn de business units en de IT-afdeling het veelal niet eens over hoe analysetools het beste kunnen worden gebruikt voor het verkrijgen van zakelijke inzichten. Business units, die in de regel zijn ingedeeld in lokale afdelingen, hebben de behoefte aan een lokale benadering, terwijl de gecentraliseerde benadering van de IT-afdeling vaak leidt tot een “one-size-fits-all”-oplossing. U hebt dus een oplossing nodig die uw bedrijf de benodigde flexibiliteit en onafhankelijkheid biedt en uw IT-afdeling tegelijkertijd voorziet van gecentraliseerde beheermogelijkheden en transparantie.

Een geavanceerde BIM-oplossing speciaal voor big data

De Business Data Lake is een nieuwe benadering voor zakelijke rapportage en information management die:
  • zakelijke prestatie-indicatoren levert en tegelijkertijd aan de lokale informatiebehoefte voldoet;
  • “alles opslaat” in één interface;
  • essentiële inzichten haalt uit gegevens waar en wanneer dat nodig is.
 
De voordelen:
  • tijdige, flexibele en zeer complete inzichten op basis van gegevens voor responsieve, snelle en gerichte bedrijfsbeslissingen
  • lagere kosten voor IT-investeringen en minder lange doorlooptijden
  • een allesomvattend overzicht van uw bedrijf waarmee de traditionele data warehousing kan worden verbeterd of zelfs vervangen

Het voordeel van de Business Data Lake

Capgemini en Pivotal hebben samen de Business Data Lake ontwikkeld, een geavanceerde oplossing voor information management die big data aan alle gebruikers ter beschikking stelt. Dit instrument combineert Capgemini’s toonaangevende competenties op het gebied van bedrijfsprocessen en big data met de geavanceerde technologie van Pivotal. Het resultaat is een nieuwe benadering van de data- en informatie-uitdagingen van bedrijven.

Neem contact met ons op via bim@capgemini.com en kom meer te weten over hoe de Business Data Lake uw analytische competenties kan transformeren.
Gerelateerd

Experts