BPM Hybride Office

Van offline en online strategieën naar één integrale bedrijfsstrategie.

Het gaat opeens erg hard met de online verkopen. In alle marktsegmenten schieten webwinkels uit de grond en stijgt de omzet jaarlijks exponentieel. Veel organisaties hebben daarom naast hun bestaande businessprocessen ook een online strategie ontwikkeld. Daarmee hebben ze alles weer onder controle en bedienen ze hun klanten optimaal. Denken ze. Toch is dat niet zo. Want zíj kunnen de kanalen wel gescheiden houden, maar de consument ziet dat heel anders. Die denkt niet in hokjes en wil op zijn wenken bediend worden, waar hij ook is en wat hij ook koopt. Online en offline zijn geen gescheiden kanalen maar juist sterk met elkaar verweven. De klant rekent er op dat u weet wie hij is, waar en hoe hij ook bestelt. En dat lukt niet met twee gescheiden kanalen.

Eén geïntegreerde strategie

De oplossing ligt voor de hand: één geïntegreerde strategie voor alle denkbare kanalen waarbij de mogelijkheden voor de klant zijn beschreven in processen en – dat is cruciaal - losgekoppeld worden van de achterliggende systemen. Het kan met Business Proces Management. Dat is juist gebaseerd op veranderingen in de business zonder aanpassing in de systemen. Capgemini heeft een  invoeringsmodel ontwikkeld om langs geleidelijke en beheersbare weg tot zo’n geïntegreerde strategie te komen. We hanteren daarvoor het 3-2-1-model: een workshop van drie dagen om een nieuwe proces te definiëren (bijvoorbeeld: na vijf keer online bestellen krijgt de klant 5% korting), in twee weken een duidelijke business case en in drie maanden live met het nieuwe proces. En pas als dat vlot loopt pakken we het volgende proces aan.
 

Uw voordelen:

  • Eén geïntegreerde strategie over alle kanalen heen
  • Maximale flexibiliteit, ook bij opkomst van nieuwe kanalen
  • Hogere klanttevredenheid
  • Efficiënter voorraadbeheer dus kostenbesparing
  • Beheersbare invoering op basis van duidelijke businesscase

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over één strategie voor alle kanalen? Neem dan eens contact op via e-mail bpm.nl@capgemini.com. Dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs voor een oriënterend gesprek over de hybride organisatie.
Gerelateerd