Procure-to-Pay

Source-to-Pay (S2P)

Op de hedendaagse snel evoluerende markt moeten ondernemingen meer dan ooit efficiënter en effectiever te werk gaan op het gebied van kosten en eindgebruikerservaring. Maar zij vinden het veelal moeilijk om over te stappen op een holistische aanpak van hun hele source-to-pay (S2P) cyclus.

Zijn uw leveranciers tevreden of ontevreden over u?

Zit u vast aan een verouderd inkoopproces met als gevolg slechte contractnaleving, gebrekkig contractbeheer, te weinig inzicht in uw uitgaven en een lage productiviteit? Heeft uw onderneming een slechte reputatie bij haar leveranciers, en leidt dit tot ontevreden klanten en gemiste besparingskansen?

Meer transparantie en inzicht

Met Capgemini’s Procure-to-Pay kunt u profiteren van verbeterde transparantie en inzicht, een grotere focus op automatische verwerking en afwijkingen en kortingen, een hoger percentage op tijd betaalde rekeningen, en verbeterde controle en naleving – en dit alles tezamen levert tastbare bedrijfsresultaten op.

Dankzij een totaaltool voor transactionele service en analyse die in iedere fase van uw procure-to-pay-cyclus (P2P) wordt toegepast, krijgt u inzicht in uw sourcingstrategie, kunt u efficiënt inkopen doen via de juiste kanalen en beschikt u over support voor het tot stand brengen van intern beleid, geoptimaliseerde betalingsstrategieën en een betere reputatie bij uw leveranciers. Tegelijkertijd elimineert of automatiseert u activiteiten die geen waarde toevoegen.

Betere prestaties

Onze 6.500 inkoopspecialisten hebben ervaring met honderden inkoopimplementaties en -activiteiten, en kunnen uw hele S2P-proces van begin tot eind transformeren. Deze ingrijpende transformatie wordt het hele jaar 24/7 gecombineerd met inzicht en analyses in 38 talen. Wij zijn trots op de waarde die wij continu voor onze klanten creëren. De resultaten spreken voor zich:

  • Maandelijkse verwerking van ruim 57.000 facturen op vier klantlocaties.
  • Ruim € 800 miljoen aan indirecte uitgaven per jaar geregistreerd via onze IBX Purchase-to-Pay oplossing.
  • 50% verkorting van factuurdoorlooptijden, van 30 dagen naar 13 dagen.
  • Verhoging van het “op tijd betaald” percentage van 45% tot 78%.
  • 45% verlaging van de kosten van factuurverwerking.
  • 50% minder personeel nodig voor de invoer van factuurgegevens.
  • 60% verlaging van de gemiddelde factuurverwerkingstijd (van 5 tot 2 minuten), volledig geautomatiseerde input in het ERP-systeem van de klant met 11 ingebouwde kwaliteitscontroles.

Neem contact op met Business Services

Als u meer wilt weten over de manier waarop u met onze Procure-to-Pay-oplossingen afwijkingen kunt verminderen, uw prestaties in het bovenste kwartiel kunt optimaliseren en de klanttevredenheid kunt verbeteren, kunt u contact met ons opnemen via: businessservices.global@capgemini.com

 

Gerelateerd

Experts