Wereldwijd leveringsnetwerk

Ons wereldwijde leveringsnetwerk geeft u toegang tot teams met professionele specialisten, zodat u vanuit een mondiaal perspectief flexibel kunt opereren in een hevig concurrerende markt.

Capgemini BPO – Een overzicht

Profiteer van ons wereldwijd geïntegreerde netwerk

Veel internationaal opererende ondernemingen kampen met inefficiënties vanwege discrepanties tussen systemen en processen die in verschillende bedrijfseenheden en regio's worden gebruikt.

Ooit ging het bij outsourcing alleen om kostenbesparingen, maar tegenwoordig profiteren ondernemingen ook van steeds geavanceerdere leveringsmodellen die extra flexibiliteit en betere bedrijfsprocessen bieden.

Onze teams van professionele specialisten leveren vanuit uiteenlopende locaties (van Guatemala-Stad tot Krakau en van Bangalore tot Kanton) de beste services die wereldwijd zijn gestandaardiseerd.

Eersteklas levering dankzij excellente processen

Ons wereldwijde netwerk van geïntegreerde leveringscentra verschaft u een mondiaal perspectief op uw projecten, ongeacht de locatie waarvandaan de services worden geleverd. U profiteert van:

  • Een wereldwijd geïntegreerd leveringsnetwerk dat vanuit elke tijdzone kan opereren (strategisch geplaatste centra die maximale schaalvoordelen genereren)
  • Voortdurende verbetering, gestimuleerd door uw wereldwijde verwachtingspatroon, onze trainingen en ons Delivery Excellence Business Partner Model
  • Meer flexibiliteit dankzij gemeenschappelijke tools en processen en uniforme governance voor alle centra
  • Rightshore®-levering met een combinatie van resources ter plaatse, onshore en offshore, die het best in uw behoeften voorziet

Daarnaast profiteert u van ons Command Center-platform, dat key performance indicators (KPI's), metingen en rapporten gebruikt om effectieve governance te ondersteunen en kansen voor voortdurende verbetering te identificeren.

Klantgestuurde voortdurende verbetering

Vanuit 23 onderling gekoppelde centra levert ons wereldwijde leveringsnetwerk bedrijfsservices in 37 talen aan meer dan 100 klanten. Al onze centra hebben een ISO 9001-certificering en hanteren een strikt kwaliteitsbeheersysteem. Voor interne en externe benchmarking maken we gebruik van Diamond KPI-methoden.

Op basis van gestructureerde trainingen op het gebied van voortdurende verbetering worden gele, groene en zwarte banden toegekend. Elk leveringscentrum staat onder leiding van een expert met een zwarte band. We trekken de beste talenten aan en zorgen dat zij voor ons behouden blijven. Capgemini heeft onder andere de volgende prijzen gewonnen:

  • Twee gouden medailles, Quality International 2012, Polen
  • DL Shah-National Award 2012 voor Economics of Quality, Quality Council of India
  • Operational Excellence en Quality Award, 2011 en 2012

Internationale standaarden:

Ons wereldwijde leveringsnetwerk voldoet aan internationale standaarden zoals ISO 27001: 2005, ISO 9001:2008, PCI-DSS, SOC1.

Neem vandaag nog contact op met onze experts om te ontdekken wat Capgemini voor u kan betekenen op het gebied van training: bpo.global@capgemini.com.

Gerelateerd