Capgemini breidt internationale blockchain practice uit om tegemoet te komen aan groeiende vraag naar fintech-oplossingen

| News alert
De Financial Services business unit van Capgemini zal zijn internationale blockchain practice de komende maanden sterk uitbreiden. Er is inmiddels een kernteam van technologiespecialisten geworven dat volgens de huidige planning moet uitgroeien naar ruim 100 professionals wereldwijd aan het eind van dit jaar. Zij zullen klanten ondersteunen bij het behalen van meer efficiency en veiligheid, het realiseren van een betere dienstverlening en het benutten van nieuwe marktkansen.

Capgemini adviseert al enige tijd diverse grote banken, toezichthouders en verzekeraars. Zij worden daarnaast door Capgemini ondersteund bij het beoordelen en implementeren van aan blockchain gerelateerde oplossingen. Capgemini biedt hierbij een reeks van consulting- en technologiediensten aan zoals haalbaarheidsstudies, business case assessments, operating model design, advies over systeemarchitectuur en volledige systeemintegratie.

Thierry Delaporte, Chief Executive Officer, Capgemini’s Financial Services Strategic Business Unit en lid van de Group Management Board: “Capgemini’s verscherpte focus op blockchain technologie is een belangrijke stap naar het ontwikkelen van fintech-oplossingen die meer en meer de katalysator vormen voor verandering en innovatie in financiële dienstverlening. Capgemini werkt samen met fintechs om innovatieve blockchain oplossingen te ontwikkelen op het gebied van microbetalingen, gesyndiceerde leningen, asset management en claimafhandeling die Capgemini als systeemintegrator zal implementeren.”

Lees het volledige nieuwsbericht op www.capgemini.com.