Capgemini en Hippo feliciteren Politie.nl met het winnen van de prijs "Beste Website van het Jaar"

Politie.nl is uitgeroepen tot Beste Website van het Jaar en beste en populairste site van de overheid. De bijbehorende awards, georganiseerd door Emerce, werden woensdagavond 25 november 2015 uitgereikt in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

De Website van het Jaar-verkiezing is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Tijdens de verkiezing, dit jaar de vijftiende editie, zijn ruim 823.000 stemmen uitgebracht.

Programma directeur Communicatie van de Politie Ron de Milde is een trots man: ‘De burger heeft gekozen, dat maakt deze awards voor ons helemaal bijzonder.’

“Deze publieksprijs is een prachtige erkenning van de gebruikers van de site voor de gezamenlijke inspanning die wij als Capgemini samen met de Politie en alle andere partners hebben geleverd. We zijn niet alleen trots op deze erkenning en de topprestaties van het team, maar ook op het feit dat deze site een wezenlijke bijdrage levert aan de bestrijding van criminaliteit", zegt Gert-Jan Gerrits, Account Executive Marktcluster Openbare Orde en Veiligheid bij Capgemini.

Politie.nl is uitgeroepen tot Beste Website van het Jaar en beste en populairste site van de overheid.

“Deze prijs toont aan dat de strategie die politie.nl al jaren hanteert werkt. Het veelvuldig luisteren naar de burger en hierop snel inspelen is nu beloond. Ik ben er trots op dat zo’n grote online webomgeving van de overheid zo agile kan ontwikkelen met Hippo CMS” aldus Tjeerd Brenninkmeijer, CMO van Hippo.

“Aangezien Hippo CMS open source is en op open standaarden is gebaseerd is kennisuitwisseling snel voor iedere Hippo gebruiker toegankelijk. Dus dit succes danken we ook aan al onze andere klanten waar we mee samenwerken zoals Rijksoverheid, NS, Universiteit van Amsterdam, Randstad, Consumentenbond en de ANWB. ”

 

Vernieuwing

Vorig jaar was Politie.nl ook al in de race voor een web-award, maar wist toen de nominatie niet te verzilveren. Het afgelopen jaar is veel geïnvesteerd om de site te verbeteren. Zo werd het een responsive site dat het formaat van de webpagina’s aanpast aan het beeldscherm waarop iemand de site bezoekt. Daarnaast kwam er bijvoorbeeld meer uitleg over politiegerelateerde onderwerpen, werd de internetaangifte verbeterd en vertelden politiemedewerkers in blogs over gebeurtenissen tijdens hun werk. Maandelijks zoeken gemiddeld 2 miljoen mensen Politie.nl op.