Capgemini neemt IGATE over

Noord-Amerika wordt de grootste regio in de Group door deze belangrijke overname

Capgemini en IGATE hebben een definitieve fusieovereenkomst gesloten in het kader waarvan Capgemini IGATE zal overnemen. Het is een van de grootste overnames in de geschiedenis van de Group. IGATE is een prominente, beursgenoteerde technologiedienstverlener uit de Verenigde Staten, gevestigd in New Jersey. Het bedrijf realiseerde in 2014 een omzet van ruim 1,2 miljard dollar, een groei met dubbele cijfers en een operationele marge van 19% en heeft een wereldwijd talentenkapitaal van meer dan 33.000 medewerkers.

Met de transactie zal 4,04 miljard dollar gemoeid zijn en de transactie zal naar verwachting direct bijdragen aan de groei van de operationele marge en winst per aandeel van Capgemini.
De gecombineerde Group versterkt de positie van Capgemini als toonaangevende onderneming op het gebied van IT-, consulting- en outsourcingsdiensten. De Group heeft een geschatte gecombineerde omzet van 12,5 miljard euro, een operationele marge van meer dan 10% en ongeveer 190.000 medewerkers die klanten overal ter wereld bedienen. “Met veel plezier verwelkom ik nieuwe talenten en leiders in onze Group die onze overtuigingen en professionele cultuur delen.”, aldus Paul Hermelin, voorzitter en CEO van Capgemini.

Deze belangrijke zet is volledig in overeenstemming met de strategie van de Capgemini Group:

Noord-Amerika, de grootste en meest innovatieve markt op het gebied van IT-dienstverlening, wordt in één sprong veruit de grootste markt van de Group. Om en nabij 30% van de omzet van de gecombineerde Group zal hier in 2015 worden behaald. Capgemini kan met behulp van IGATE belangrijke, snelgroeiende en innovatieve markten sneller van dienst zijn.

Het nieuwe bedrijf is ook in staat om meer oplossingen op basis van platforms en intellectuele eigendomsrechten aan klanten te bieden om hen te helpen sneller in te spelen op hun markt en voorop te blijven lopen.

Deze zullen worden ondersteund door de gecombineerde en beproefde leveringsmodellen, waaronder met name ITOPS van IGATE en Rightshore van Capgemini, die zorgen voor meer efficiëntie en een beter concurrentievermogen. Ze worden aangevuld door de extra talentpool, een teken van de voortschrijdende industrialisatie van de gecombineerde Group om zijn klanten uit alle regio's een grotere flexibiliteit en schaalbaarheid te bieden. De offshorecapaciteit van de gecombineerde Group zal tegen het einde van 2015 zijn toegenomen tot 55% en het aantal medewerkers in Rightshore leveringscentra zal boven de 90.000 uitkomen.

Met een sleutelpositie in de sector voor financiële dienstverlening brengt IGATE een aantrekkelijke portfolio van grote klanten mee uit met name de bancaire sector en verzekeringsbranche die de klanten van Capgemini goed aanvullen. De overeenkomst verstrekt de positie van Capgemini ook in de retail, maakindustrie en gezondheidszorg.

Met de nieuwe talenten, experts en oplossingen dienen er zich voor IGATE en Capgemini mogelijkheden aan tot het realiseren van kosten- en omzetsynergie uit mogelijkheden tot kruisverkoop. Geheel overeenkomstig de strategie van Capgemini is deze deal gunstig voor zowel de klanten als de nieuw gevormde Group vanwege de sterke zakelijke en culturele overeenkomsten tussen beide bedrijven.

Capgemini neemt IGATE over: beide CEO's delen hun ambities en zakelijke perspectieven

Gerelateerde content


Lees het volledige Engelse persbericht

Raadpleeg de analistenpresentatie


De beoogde transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, wettelijke goedkeuringen en anti-trustgoedkeuringen, en voor zover van toepassing, aan overleg met medezeggenschapsorganen. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2015 worden afgerond.