Chemiesector

In een tijd van aanhoudende prijsdruk, globalisering en groeiende aandacht voor het milieu is digitalisering een fantastische kans voor de chemiesector om de productiviteit te verhogen, de innovatie van nieuwe producten te verbeteren en horizontale integratie te optimaliseren.
 
Door te gaan werken met nieuwe digitale technologieën kunnen chemiebedrijven een nauwere band met hun klanten creëren, nieuwe groeibevorderende bedrijfsmodellen gaan gebruiken en een echte solution provider worden.

Koploper blijven op een dynamische markt

Gezien de unieke en complexe uitdagingen in de sector is het zeker de moeite waard om gebruik te maken van de services van een ervaren dienstverlener die de sector kent en die u op integere wijze kan helpen uw bedrijfsdoelstellingen te verwezenlijken. Wij hebben vele tientallen jaren ervaring in de sector en kunnen u helpen adequaat om te gaan met regelgevingskwesties, meer inkomsten met dure bedrijfsmiddelen te genereren en investeringen af te stemmen op een krap bedrijfsbudget.
 
Capgemini heeft de unieke tools, accelerators en ervaring voor adequaat beheer van fusies, overnames en desinvesteringen. Dit resulteert in snellere integratie van bedrijfsmiddelen en creatie van onverwachte waarde.

 

Al vijf jaar wordt de naam van Capgemini genoemd in de lijst World's Most Ethical Companies® van het Ethisphere institute. Deze wereldwijde erkenning is Capgemini nu al vijf jaar op een rij ten deel gevallen. Daarmee is Capgemini een van de slechts twee ondernemingen in de consultingsector die hierin is geslaagd. Dit onderstreept nog eens de commitment van Capgemini voor hoogwaardige ethische standaarden en bedrijfsintegriteit in de hele Group en in al haar wereldwijde zakelijke activiteiten. Van strategisch advies tot implementatie en ondersteuning: onze diensten zijn erop gericht u te helpen uw voorsprong op een dynamische markt te behouden.

 

Zakelijke oplossingen

ChemPath: Chemieplatform gebouwd op basis van S/4HANA 1511 en SAP Best Practices. Het platform omvat vooraf geconfigureerde LIMS-integratie en container-tracking. ChemPath biedt sneller rendement met minder risico's en kosten. ChemPath is een schaalbare oplossing via de publieke of private cloud, met on- of off-premise hostingopties met een keuze uit OpEx- of CapEx-modellen die bij uw budget passen. 

 
Digital Manufacturing:  Maak gebruik van het Internet der Dingen en voorspellende analyses in realtime om inzicht te krijgen in uw bedrijfsvoering. Met digitale productie optimaliseert u het gebruik en de uptime van uw bedrijfsmiddelen voor een efficiëntere bedrijfsvoering. 
 
Laboratory Information Systems (LIMS): Stroomlijn uw data-analyses, verhoog uw productiviteit en verbeter uw winstgevendheid in uw hele toeleveringsketen. Integratie van LIMS in backoffice-systemen maakt een snellere producttoepassing mogelijk en dit resulteert in een optimalisering van uw gebruik van bedrijfsmiddelen.
 
Digital Worker: Maak gebruik van de technologie van het Internet der Dingen om de productiviteit en veiligheid van medewerkers te integreren in de bedrijfsvoering en profiteer van lagere productiekosten.

 

Technologische oplossingen

 

 

Bronnen

BESPREEK MET ONZE EXPERTS