Microsoft Windows Azure

Wij zorgen dat u op kosteneffectieve wijze profiteert van de voordelen van Windows Azure, zodat business agility (de wens van iedere CIO) een realiteit wordt.

Hoe wordt een flexibelere infrastructuur gecreëerd?

Ondernemingen worden al sinds jaar en dag geconfronteerd met de uitdaging om de IT-kosten te beheersen. Hoe geavanceerder het IT-landschap wordt, des te meer investeringen vereist zijn om de juiste IT-infrastructuur te kunnen implementeren.
 
Daarom zijn CIO’s altijd op zoek naar manieren om de TCO te verlagen en de uitgaven te optimaliseren. Maar tegelijkertijd moeten ze zorgen dat de organisatie sneller kan inspelen op ontwikkelingen in de marktvraag. Met andere woorden: de flexibiliteit moet worden vergroot, zodat producten en diensten sneller op de markt worden gebracht en de klantervaring wordt verbeterd.
 
Een cloudplatform is een uitstekende manier om de beschikking te krijgen over de juiste infrastructuur en processen die in uw bedrijfsbehoeften voorzien.
Worldwide

Een speciale benadering van strategieën voor cloud computing

Bij een recent onderzoek van Capgemini had 73% van de ondervraagden het plan om Windows Azure te gaan gebruiken als onderdeel van hun algemene cloudstrategie. Hier zijn goede redenen voor. Wanneer u de public cloud van Microsoft gebruikt voor de hosting van applicaties, levert dit directe voordelen op:
 • Snelle waarde: tot 70% kortere implementatietijd
 • Flexibiliteit: infrastructuurbronnen kunnen naar behoefte worden op- of neergeschaald
 • Lagere kosten: profiteer van schaalvoordelen en lagere kapitaalinvesteringen
 • Veiligheid, betrouwbaarheid en naleving: gegevensbeveiliging en naleving zijn gegarandeerd
 • Groenere IT: een lagere CO2-uitstoot dankzij cloud computing
 
Uit ons onderzoek weten we dat organisaties de voorkeur geven aan een stap-voor-stap migratie naar de cloud en dat ze liever eerst nieuwe cloudapplicaties willen bouwen voordat ze legacy-systemen naar de cloud gaan migreren. Daarom werken wij nauw met u samen om de juiste routekaart op te stellen. Pas daarna selecteren, implementeren en beheren we uw applicatielandschap voor Windows Azure via onze Accelerated Delivery Centers. Om de transitie soepel te laten verlopen, leveren wij een reeks consulting-, ontwikkelings-, migratie- en backupservices voor de Windows Azure-cloud:
 • Cloud Advisory Services: wereldwijde applicaties, beveiligingsoplossingen en bedrijfsmodellen op basis van de cloud
 • Azure Custom Development & Integration: professionele services voor het bouwen en integreren van Windows Azure-applicaties
 • Azure Agile Legacy Lifecycle: voortdurende rationalisatie om de kosten te verlagen en de doorlooptijd te verkorten
 • Independent Software Vendor (ISV) Orchestration Services: aggregatie van bestaande online klantenservices in Windows Azure
Worldwide

Gebruik de cloud zonder zorgen

Capgemini beschikt over 1500 gespecialiseerde ontwikkelaars en architecten voor Windows Azure en 20 Accelerated Development Centers die u helpen optimaal profijt uit dit platform te halen.
 
Enkele voorbeelden van recente projecten:
 
 • Texel: de gemeente Texel wil vanaf 2020 energieneutraal zijn. Met de webapplicatie Smart Public Lighting kan straatverlichting op afstand worden gecontroleerd en aangestuurd via een webportal. Deze applicatie, gebouwd door Capgemini en ondergebracht in Windows Azure, helpt om het energieverbruik tot 2015 met 37% te verlagen en kosten te besparen.
 • Politie Nederland: Capgemini werd door Microsoft gevraagd een cloudstrategie en speciale klantoplossingen voor 22 landen te ontwikkelen. Voor de Nederlandse politie hebben we in het kader hiervan onder de naam Virtual Police Service een cloudservice ontworpen waarmee politiemensen gemakkelijker informatie kunnen uitwisselen.