Transformatie in productgegevens

Transformatie in productgegevens voor optimale klantbetrokkenheid in een omnichannelomgeving

Beheer van productgegevens is de sleutel tot omnichannelsucces

In het tijdperk van digitaal kundige klanten en omnichannelretail, zijn aankooptrajecten cyclisch en complex geworden. Retailers en bedrijven op het gebied van consumentenartikelen moeten klanten nauwkeurige, actuele, betrouwbare en consistente productinformatie bieden via webwinkels, gedrukte catalogi, winkeldisplays, kiosken en draagbare apparaten. Tot productinformatie behoren standaardbeschrijvingen zoals gewicht, afmetingen, prijs, SKU-nummers en leveranciergegevens alsook ongestructureerde data, waaronder meertalig marketingmateriaal, handleidingen, afbeeldingen en door gebruikers gegenereerde content zoals recensies en beoordelingen. Het toenemende aantal assortimenten, producten en kanalen zorgt voor een grotere uitdaging op het vlak van het verkrijgen, in stand houden en distribueren van deze productinformatie. Bedrijven zullen inkomstenderving ondervinden als ze tegenslagen niet kunnen overwinnen en tijdens het aankooptraject niet betrokken blijven bij hun klanten door correcte en betrouwbare productinformatie te verstrekken.

Een totaalaanpak met een compleet dienstenaanbod

Retailers en bedrijven op het gebied van consumentenartikelen hebben behoefte aan meer dan alleen software op het gebied van Product Information Management (PIM) om klanten een consistent totaalbeeld van productgegevens via alle traditionele en digitale kanalen te geven. Een centrale database voor productinformatie die data integreert afkomstig van meerdere kanalen en bronnen zoals sociale media, aangeleverde leveranciergegevens en samenstellers van content, vormt slechts een klein deel van de oplossing. Bedrijven moeten nog steeds de toeleveringsketen van productinformatie beheren.

We helpen bedrijven op het gebied van consumentenartikelen en retailers om het transformatietraject van productgegevens te starten door diepgaand inzicht te bieden in de visie van de organisatie over de rol van productgegevens in hun onderneming en door beoordeling van de huidige stand. Ons team van experts op het gebied van productgegevens helpt u om een routekaart te ontwikkelen op basis van het huidige volwassenheidsniveau van de productgegevens van uw bedrijf. De hoofdfasen van de transformatieroutekaart omvat gegevensverzameling, bepaling van de datagovernance, ontwikkeling van een taxonomie, operationeel doelmodel, instandhouding van productgegevens en distributie van productgegevens naar alle kanalen. Retailers en bedrijven op het gebied van consumentenartikelen moeten inzicht verkrijgen in hoe productgegevens worden gebruikt. Wij bieden dashboards en rapporten aan de hand waarvan zij de KPI’s kunnen meten en volgen, de prestatie op productgegevens per periode kunnen vergelijken en aan de branchenormen kunnen toetsen.

Waarom samenwerken met Capgemini?

  • Ons team Product Information Management combineert technische vaardigheden met uitgebreide ervaring in de detailhandel en de consumentenartikelensector om de transformatie van productgegevens te bevorderen. 
  • Wij hebben een uitstekende staat van dienst wat betreft ondersteuning van internationale retailers en producenten van consumentenartikelen om Product Information Management als strategische asset in te zetten.
  • Onze totaalaanpak ten aanzien van transformatie helpt u bij elke stap die u tijdens het traject zet om het maximale potentieel van PIM te benutten.
  • Onze kennis van het domein PIM is niet beperkt tot de beste technologieën en de best practices uit de sector voor het beheren van productgegevens. We hebben zowel verstand van de internationale als de lokale aangelegenheden, waaronder de wettelijke voorschriften van de uiteenlopende landen waar onze klanten actief zijn.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe onze experts op het gebied van productgegevens uw organisatie van dienst kunnen zijn met de PIM-services die het beste bij uw wensen aansluiten.

Gerelateerd

Experts