Werken met meerdere verkoopkanalen

De snelle opkomst van nieuwe verkoopkanalen brengt voor de retailsector grote uitdagingen met zich mee. Capgemini helpt retailers om de meest flexibele en efficiënte manieren te vinden voor interactie met de klant via alle kanalen.

All-Channel Experience: Delivering Relevant Propositions to Your Customers at the Moments of Truth

Nieuwe verkoopkanalen voor retail

De sector consumentenartikelen en retail beleeft spannende tijden. De sector maakt een ingrijpende transformatie door, vooral door de manier waarop consumenten willen winkelen en consumeren. Consumenten beschikken nu over technologie waarmee ze op een heel nieuwe manier kunnen winkelen.
 
Het gevolg: de consument is niet langer trouw aan één specifiek kanaal, maar wil via meerdere kanalen inkopen kunnen doen.

Maximale efficiëntie voor verkoopkanalen

Met onze All-Channel Experience kunnen retailers en makers van consumentenartikelen de consument een naadloze ervaring bieden via alle beschikbare kanalen: van fysieke winkels tot webshops, smartphone-apps en sociale media.
 
Capgemini koppelt procesoptimalisaties aan geavanceerde technologie om uw onderneming zo effectief mogelijk gebruik te laten maken van meerdere verkoopkanalen. Onze oplossingen ondersteunen elk denkbaar verkoopkanaal, van fysieke winkels en websites tot sociale media en B2B-kanalen.
 
Met onze oplossingen kunt u goederen en diensten efficiënter distribueren, flexibeler inspelen op wensen van de klanten en winstgevender opereren:
  • All-Channel Experience
  • Retail Store Operations
  • Retail Point-of-Sale (POS)

Wij helpen u bij het versterken van uw verkoopkanalen

We werken samen met honderden retailers over de hele wereld om hun verkoopkanalen verder te ontwikkelen en te versterken. Steeds vaker houdt dit in dat we effectieve en geïntegreerde ‘all-channel’ retailstrategieën ontwikkelen.
 
Enkele voorbeelden van succesvolle projecten:
  • We hebben de Spaanse modeketen Desigual geholpen een B2B-kanaal op te zetten voor multi-brand winkels en vertegenwoordigers [insert client story block – Desigual]
  • Samen met een toonaangevende confectieketen hebben we de wensen en behoeften van online klanten in kaart gebracht en geanalyseerd. Op basis hiervan hebben we een routekaart opgesteld voor het ontwikkelen van een website
  • We hebben een grote winkelketen voor consumentenelektronica geholpen bij het ontwikkelen van competenties voor ordermanagement langs meerdere verkoopkanalen. Hierdoor werden de totale voorraadkosten verlaagd, terwijl tegelijkertijd de mogelijkheid ‘Overal kopen, overal afhalen, overal retourneren’ werd geboden aan de klant
Gerelateerd