Digital Experience Optimization

Capgemini verbetert de Customer Experience in uw online kanalen. Dat vergroot uw conversie, uw omzet en de loyaliteit van uw klanten.
 
We signaleren en analyseren negatieve trends in bezoekersgedrag en vertalen die naar concrete verbeteracties. We implementeren meteen een continu verbeterproces waardoor u altijd het maximale rendement uit uw online kanalen haalt.
 
Om deze optimalisatieslag succesvol uit te kunnen voeren, maken we gebruik van slimme tools en onze best practices in Digital Experience optimization over de hele wereld. Hieronder leest u er meer over.
 
"67% van alle shoppers op internet laat zijn digitale winkelwagentje staan zonder af te rekenen. U kunt er iets aan doen."

Digital Experience Optimization: Het leveren van de juiste digitale ervaring die aan de verwachtingen van uw klant voldoet

Klanten vasthouden, conversie en loyaliteit verhogen

U wilt alle potentiële klanten van uw organisatie een persoonlijke en consistente klantbeleving geven, ongeacht het kanaal dat ze kiezen. Op uw website, in uw webwinkel, apps en andere digitale kanalen moeten sessies vlekkeloos verlopen en aansluiten op de verwachtingen van de kritische consument. Dat is belangrijk, want alleen met een positieve Customer Experience bent u in staat bezoekers vast te houden, terug te laten keren en uw conversie te maximaliseren. En dat is niet altijd zo eenvoudig. Om soms onverklaarbare redenen wordt een sessie opeens beëindigd. In de retailsector geldt dat zelfs voor 60% van de bezoekers. En ook op sites van de overheid zijn dergelijke percentages niet ongewoon. Hoe komt dat en nog belangrijker: hoe vóórkomt u dat? Capgemini geeft antwoorden en verbetert uw Customer Experience aanzienlijk.

Digital Experience Optimization (DXO)

We signaleren en analyseren negatieve trends in bezoekersgedrag in al uw digitale kanalen. Vervolgens vertalen we die trends naar concrete verbeteracties, gebruikmakend van onze best practices en IBM Tealeaf. We hebben dat al bij honderden klanten over de hele wereld succesvol gedaan en staan ook u graag terzijde om uw digitale omzet  een boost te geven. Zo bereiden we uw organisatie meteen voor op de toekomst.

 

Voortdurend alert op goede en consistente Customer Experience

Als onderdeel van dit optimalisatietraject introduceren we een continu verbeterproces. Desgewenst leren we ook uw eigen team negatieve trends rond bezoekersgedrag in digitale kanalen te monitoren en te verbeteren. U leest er meer over in de point of views op deze pagina.

DXO: bewezen methodologie, gericht op samenwerking

Onze DXO dienstverlening is stevig gefundeerd op onze diepgaande kennis en ervaring in business analytics, online klantgedrag en User Experience (UX) design. We implementeren de methodologie volgens de agile-aanpak met korte, iteratieve cycli bestaande uit drie fases:
 
  1. Analyseren: Analyseren van statistische en kwalitatieve data: we maken problemen zichtbaar die bezoekers in elk van uw digitale kanalen tegenkomen, daarbij kijkend naar klantbehoeften en hoe die koopbeslissingen beïnvloeden. Doel van deze fase is om verbeterpunten te traceren en daar tastbare waarde voor de business aan toe te voegen.
  2. Verbeteren: Doorvoeren van de voorgestelde verbeteringen. We focussen daarbij op functie, content, interactie, navigatie en presentatie.
  3. Valideren: Tot slot valideren we of de doorgevoerde verbeteringen tot de gewenste effecten hebben geleid en beginnen vervolgens weer opnieuw bij fase 1, waarmee we het proces van continue verbetering waarborgen.
 

Gericht op samenwerking

Capgemini’s ‘One Team’ aanpak is gebaseerd op samenwerking met uw specialisten op de werkvloer. Zo borgen we een voortdurende dialoog met alle betrokkenen. Een multidisciplinair team voert de DXO-methodologie in en houdt de blik gericht op continue verbetering, tastbare resultaten en gezamenlijke prestaties.
 

Sterke tooling

Tealeaf zet de Customer Experience dataset— real-time vastgelegd in de verschillende kanalen— om in visuele, opnieuw afspeelbare en volledig doorzoekbare klantsessies. Het laat daarbij de context zien die de klanten ervoeren (bijvoorbeeld, wat zagen zij op een bepaald punt in de sessie?), klantinteracties en alle denkbare foutmeldingen die zichtbaar waren op het scherm. Bovendien identificeert Tealeaf klantgroepen die met specifiek issues werden geconfronteerd.

Businesspartner

We werken samen met IBM® om de klantbeleving in de complete customer lifecycle te optimaliseren en maken daarbij gebruik van IBM’s Smarter Commerce ™ waarmee de klant centraal wordt gesteld in elke denkbare onderneming.
 

Blogs

Digital Customer Experience Blog

Alles over online strategie, front-end ontwikkeling, content management, social media en andere online onderwerpen.

Zorgen voor klantbetrokkenheid

Gerelateerd

Experts