Fast Digital: Innoveren met de snelheid van een startup

Hoe omarm je als organisatie digitale innovatie en word je tegelijk zo wendbaar als een startup? Met ‘Fast Digital’ hebben we een aanpak ontwikkeld om business innovatie te leveren met de snelheid van een startup - van strategie tot gevalideerde resultaten in 3-6 maanden.

Innoveren met de snelheid van een startup

Vanzelfsprekend houdt u uw klanten goed in de gaten en kijkt u naar alles wat ze doen, zodat u kunt inspelen op hun behoeften. Maar wacht niet totdat een nieuwe speler uw klanten overneemt, maar neem actie door uw eigen ‘start-up’ te ontwikkelen.

Met ‘Fast Digital’ helpen wij u om nieuwe digitale innovaties in te brengen in uw huidige organisatie. Om keuzes te maken over de concrete inzetbaarheid en business impact. En om een business concept versneld te ontwikkelen, van idee tot werkende oplossing voor uw klanten.

De methode is ‘Fast and Fierce’. Het is ‘Fast’, omdat u in drie tot zes maanden tijd gevalideerde bedrijfsresultaten boekt. Het is ‘Fierce’, want het wordt geleverd op een geïntegreerde, iteratieve en wendbare manier.

Samen met kundige partners

Onze jarenlange praktijkervaring combineren wij met kundige partners. Het gaat om het bundelen van krachten met u, het samenstellen van het perfecte team om te komen van concept naar tastbare resultaten. Naast onze Digital Customer Experience ervaring brengen wij daarom ook externe partners in die:

  • internationaal de kennis van startup technologieën ontsluiten
  • creatieve marketingpartijen voor het klantconcept
  • een online en mobile bureau dat het online concept realiseert.

Test en leer visie

Vanaf het prille begin lopen alle werkstromen synchroon. Samen stippelen we een strategisch plan uit en bepalen we uw toekomstige diensten. Vervolgens ontwikkelen we de oplossingen en testen we ze in de echte praktijk. De leerervaringen worden direct gebruikt om het concept bij te stellen.

Voorbeelden:

  • een fabrikant van consumentengoederen die haar online interactie met retailers en consumenten innoveert
  • een zorgverzekeraar die een nieuwe manier van communiceren met haar klanten ontwikkelt

Tastbare resultaten

Eigenlijk zetten we een groeistrategie uit via een innovatieve en goedkope pilot, bouwen we een business case voor de uitrol en houden we tegelijkertijd het risico tot een minimum beperkt.

Kom naar onze innovatieweek of voor meer informatie neem dan contact op met een van onze experts, stuur een e-mail naar innovation.nl@capgemini.com .