CXAdvantage

Verhoog uw inkomsten, verlaag uw kosten en vergroot effectief de betrokkenhuid van uw klanten met CXAdvantage van Capgemini. Profiteer van een flexibel leveringsmodel dat snelle iteratieve releases van functionaliteit mogelijk maakt en dat u de beschikking geeft over de gegevens die in verouderde systemen zijn opgeslagen.

In het hedendaagse digitale ecosysteem onderscheidt u zich van de concurrentie door uw klanten in alle kanalen en interacties effectief bij uw bedrijfsvoering te betrekken. Gezien het tempo van de huidige veranderingen moet uw leveringsmodel geschikt zijn voor maandelijkse in plaats van jaarlijkse iteratieve releases van functionaliteit, en moet u gebruik kunnen maken van gegevens uit verouderde systemen. Hoewel een goed model voor klantbetrokkenheid de kosten verlaagt en de inkomsten verhoogt, ondervinden veel bedrijven hierbij problemen als gevolg van een gebrek aan samenwerking tussen verschillende functies, onvoldoende afstemming van de IT op de bedrijfsvoering, en het werken met heterogene systemen.

Maatwerk

CXAdvantage stelt u in staat om snel de overstap naar de Oracle Customer Experience Cloud (CX Cloud) te maken, inclusief de integratie van gegevens uit verouderde systemen. Zo stijgen uw inkomsten en dalen uw kosten. CXAdvantage omvat:

  • Voorbeeldcases uit meerdere sectoren
  • Accelerators
  • Iteratieve test-and-learn-methode
  • Dynamische doelstatus

 

CXAdvantage is afgestemd op het afhandelen van de complexiteiten van CX-automatisering en heeft een holistische aanpak die is gericht op marketing, sales, service en commerce:

  • CXAdvantage voor marketing: versnelt de overstap naar Oracle Marketing Cloud en transformeert de digitale marketingstrategie
  • CXAdvantage voor sales: faciliteert snel gebruik van Oracle Sales Cloud voor automatisering ten behoeve van het verkooppersoneel
  • CXAdvantage voor commerce: maakt snelle uitvoering van e-commerce-strategie mogelijk met Oracle Commerce Cloud
  • CXAdvantage voor service: maakt een snelle overstap naar Oracle Service Cloud en Capgemini’s Odigo mogelijk voor gestroomlijnd servicemanagement en contactcentrumbeheer

Expertise en ervaring

Als Oracle Diamond Level Partner en medeoprichter van de Cloud Advisory Committee van Oracle neemt Capgemini vanaf het allereerste begin deel aan het testen en ontwikkelen van Oracle-producten.

Gebruikmakend van de diensten van ruim 13.500 deskundige Oracle-consultants en meer dan 650 specialisten in Oracle Cloud-applicaties over de hele wereld, helpt Capgemini uw bedrijf met de implementatie van een strategie gericht op een onderscheidende klantervaring. Zo kan uw bedrijf optimaal profiteren van de bedrijfswaarde van Oracle CX Cloud.

Neem vandaag nog contact op met onze experts en ontdek hoe CXAdvantage u kan helpen optimaal te profiteren van Oracle CX Cloud.

Gerelateerde