Architectuur voor inzichten en data

Hoe kunt u de grote belofte van het nieuwe datalandschap verwezenlijken en ervoor zorgen dat uw strategie kan worden uitgevoerd? Antwoord: Begeleid uw avontuur met architectuur. Onze pragmatische benadering van de architectuur voor inzichten en data biedt u een solide doch wendbare basis voor verandering, vernieuwing en innovatie. Uw oplossingen worden op deze manier vanaf het begin ontworpen voor de digitale onderneming.

Echte, duurzame waarde creëren

Met de opkomst van het nieuwe datalandschap wordt ook het veranderingspotentieel voor organisaties groter dan ooit tevoren. Er zijn geen filters voor welke data wel en niet kunnen worden verworven en opgeslagen, geen beperkingen voor wat geanalyseerd kan worden en geen wachttijd voor de weergave van directe, op maat gemaakte inzichten op basis waarvan meteen actie kan worden ondernomen.
 
De technologische ontwikkelingen volgen elkaar echter in rap tempo op en het lijkt moeilijker dan ooit om de juiste technologische componenten te kiezen en tegelijkertijd de belangrijkste troeven van het bestaande datadomein te behouden.
 
Hoe kunt u nu direct profiteren van het nieuwe datalandschap en tegelijkertijd voorbereid zijn op nieuwe kansen op het gebied van inzichten en data die vandaag de dag nog niet bekend zijn? Hoe kunt u een architectuur bouwen gericht op verandering die nieuw en pragmatisch is en recht doet aan de nieuwe denkwijzen van de digitale onderneming?
 
Dit vraagt om een nieuwe benadering van de architectuur voor inzichten en data, een architectuur die nieuwe, nog niet nader verkende mogelijkheden van de 'inzichtgestuurde onderneming' mogelijk maakt.

Toekomstvast ontworpen architectuur

Capgemini beschikt over een van de grootste, meest actieve en meest ervaren architectuurgemeenschappen ter wereld. Niet om de minste reden geldt dan ook dat een digitale transformatie pas geslaagd is als er een degelijke architectuur aan de basis ligt.
 
We zijn van mening dat de architectuur nooit een doel op zich moet zijn. De architectuur is puur bedoeld om verandering te faciliteren ongeacht voor welke veranderingen de organisatie staat.
 
De technologie is de motor achter het nieuwe datalandschap. Via onze architecturen voor inzichten en data, zorgen we ervoor dat u profiteert van de laatste technologische ontwikkelingen terwijl we uw bestaande IT-domein moderniseren in een krachtig en flexibel digitaal platform. We industrialiseren waar het ertoe doet en innoveren waar het een verschil maakt.
 
Maar architectuur is voornamelijk een middel om de bedrijfsactiviteiten en technologie samen te brengen. De doelstelling op het gebied van verandering van organisaties staan altijd centraal. Onze visualisering van de architectuur is overtuigend en voor alle belanghebbenden inzichtelijk. We geloven erin dat architectuur het verhaal moet vertellen en moet leiden tot eenvoud, in plaats van het produceren van stapels aan documentatie en het aanbrengen van lagen die nog complexer zijn.

 • Focus op bedrijfsresultaten: We zetten uw digitale visie om in een architectuur voor inzichten en data die enkel gericht is op één ding: het omzetten van data in concrete, meetbare voordelen voor het bedrijf.
 • Pragmatisch en overtuigend: We brengen architectuur voort die precies voor zijn doel geëigend is, doet wat nodig is om de verandering te bewerkstelligen en een visuele weergave heeft die overtuigt.
 • Gebruikmaking van open standaarden: Capgemini is toonaangevend wat betreft zowel het gebruik als de ontwikkeling van open standaarden voor architectuur. We hebben de grootste gemeenschap ter wereld van gecertificeerde TOGAF-architecten en hebben een aanzienlijke bijdrage geleverd aan TOGAF 9. Verder zijn we actief betrokken bij het forum Open Platform 3.0 van The Open Group, dat zich voornamelijk richt op open standaarden voor big data en de benadering Business Data Lake.
 • Versnelde ontwikkeling: We maken gebruik van onze tools zoals onze ASE's, Accelerated Solution Environments, het innovatieve concept TechnoVision, de geïndustrialiseerde evaluatiemethode WARP en onze krachtige referentiemodellen voor bigdata-architectuur om alles vliegensvlug van de grond te krijgen en snel resultaten te boeken.
 • Volledige levenscyclus, compleet landschap: We nemen alle aspecten van de levenscyclus voor inzichten en data mee in de reikwijdte van de architectuur, vanaf het verwerven en uitsorteren van data tot analyse, weergave en ondernemen van actie. Maar daarnaast ook het hele spectrum van infrastructuur tot bedrijfsdiensten.
 • Stapsgewijze oplevering van resultaten: Met een architecturale visie op een digitaal platform die centraal staat bij uw strategie voor inzichten en data, bent u niet alleen uitgerust om onmiddellijk en snel overtuigende resultaten te boeken, maar bent u ook in staat om in te spelen op nieuwe kansen die zich in de toekomst aandoen.

Snellere respons

We hebben een internationaal bedrijf op het gebied van consumentenartikelen geholpen om hun landschap voor inzichten en data eerst te industrialiseren en vervolgens te moderniseren.
 
Met het oog op belangrijke doelstellingen op het gebied van verandering wat betreft klantbetrokkenheid, voortdurende verbetering en flexibiliteit hebben we een platform voor inzichten en data ontworpen dat in staat was om meer data via een grote verscheidenheid aan bronnen te verzamelen. We hebben dit gecombineerd met een robuuste, uniforme 'kern' van informatie voor een zeer geïndustrialiseerde toegang tot data en nieuwe, flexibele manieren om inzichten te analyseren en visualiseren.
 
We hebben de beproefde kwaliteit en robuustheid van de bestaande datawarehouseoplossingen weten te behouden. Echter, we hebben ze uitgebreid met de laatste technologie zoals Hadoop en Tableau voor extra flexibiliteit en schaalbaarheid en om veel sneller te kunnen inspelen op nieuwe bedrijfsbehoeften.

 • Ontdek hoe data digitale transformatie stimuleert
 • Bekijk hoe ondernemingen het ‘raadsel genoemd data’ ontrafelen
 • Laat u zich inspireren door onze TechnoVision 2015-reeks en onze benadering op 'Goed gedijen via data'
 • Kom meer te weten over de belangrijkste kenmerken van onze referentiearchitectuur voor big data.
 • Bekijk de toelichting op onze visie Business Data Lake om een idee te krijgen van hoe het nieuwe datalandschap eruitziet
Gerelateerd

Experts