De digitale boodschappentas

 

Bied uw klanten in uw fysieke winkel de persoonlijke service en klantervaring die zij online gewend zijn.

Klanten hebben andere verwachtingen van de fysieke winkel

Hoewel e-commerce een snelgroeiend en essentieel verkoopkanaal is, vertegenwoordigt de digitale handel slechts 7,5 procent van alle winkelverkopen. Uit een recent onderzoek van Capgemini blijkt bovendien dat 72 procent van de shoppers de fysieke winkel nog steeds belangrijk vindt voor hun aankopen. De uitdaging waarmee winkels zich geconfronteerd zien, is dat klanten tegenwoordig verwachten dat hun klantervaring helemaal is gedigitaliseerd, van online tot in de winkel. Ze beschouwen de fysieke winkel als onderdeel van een non-stop digitale ervaring waarbij slim gebruik van technologie moet zijn inbegrepen. Maar hoe realiseer je dit op een manier die de kloof tussen online en winkel naadloos overbrugt?

 

Stijgende kosten van winkelexploitatie

Hoewel veel klanten veelvuldig gebruikmaken van digitale kanalen staat de winkel nog steeds centraal in de klantbeleving. We zien dit terug in klantvoorkeuren en de investeringen van pure online spelers in fysieke outlets. Maar als gevolg van de stijgende kosten blijft de winkel een moeilijk verkoopkanaal om effectief te exploiteren. Bovendien hebben veel retailers zwaar geïnvesteerd in online kanalen om te voldoen aan de vraag van klanten, hoewel dit deel van de markt slechts een klein deel van de totale omzet genereert. Hoe haal je meer uit investeringen in digitale kanalen en hoe vertaal je de voordelen van online verkregen inzichten naar de fysieke winkel?

Overbrug de kloof tussen online en winkel met de digitale boodschappentas

De digitale boodschappentas brengt de persoonlijke service en klantervaring die klanten online gewend zijn naar de fysieke winkel door digitalisering van een essentieel onderdeel van de winkelervaring: de fysieke boodschappentas. De digitale boodschappentas en bijbehorende apps voor mobiel en tablet zijn door Capgemini ontwikkeld in samenwerking met de start-up Twyst, en biedt realtime gepersonaliseerde aanbiedingen op basis van de inhoud van de tas, de beschikbare voorraad en eerdere aankopen van de klant. Dit is nieuw en uniek. Wachten in de rij voor de kassa behoort voortaan tot het verleden. Klanten hoeven nooit meer te wachten tot zij aan de beurt zijn of totdat hun boodschappen zijn gescand, gewoon betalen en klaar. En het maakt een hele reeks nieuwe, uiterst gepersonaliseerde ervaringen mogelijk, zoals digitale kleedkamers, hulp van een conciërge en nog veel meer.

 

Plug & play met meerdere technologieën

Capgemini kan de digitale boodschappentas binnen slechts acht weken als proof-of-concept in de winkel realiseren door gebruik te maken van bestaande verbindingen met marketing-, analyse-, commerce- en mobiele platforms. Dit lukt ons dankzij onze gevestigde partnerships en onze toegang tot het ecosysteem van start-ups, dat een plug & play-verbinding met de meeste verkooppunten en winkels mogelijk maakt. We kunnen dit en andere technologieën ook in samenspraak met u aanpassen en een totale winkelervaring ontwerpen en ontwikkelen die past bij uw specifieke zakelijke uitdagingen.

Toegepaste innovatie

De capaciteiten van Capgemini op het gebied van innovatie zijn geworteld in een unieke combinatie van enorm inzicht en grote ervaring in IT-ontwerp, pragmatische toepassing van innovatie, voortdurende inzet van nieuwe technologieën en uitgebreide ervaring in grootschalige IT-implementaties. Met als resultaat een herhaalbare en beproefde aanpak van het ontwerp en de ontwikkeling van commercieel levensvatbare innovaties die op schaal kunnen worden geïmplementeerd.

 

Ecosysteem van start-ups en bedrijfssoftware

Het innovatieve “Discover” proces van Capgemini, dat is toegepast bij de ontwikkeling van de digitale boodschappentas, stelt onze klanten in staat snel start-ups te vinden waarmee ze kunnen samenwerken om hun innovatie te versnellen. Samen met u inventariseren wij uw unieke zakelijke uitdagingen, die we vergelijken met een wereldwijd ecosysteem van start-ups, gevestigde technologieën en partnerinnovaties om snel ideeën of partners te vinden waarmee deze uitdagingen kunnen worden aangegaan. Het op deze manier koppelen van zakelijke uitdagingen aan slimme ideeën en partners resulteert in een snellere innovatiecyclus.

Neem contact op met Ben Gilchriest of Chris Rampley om te ontdekken hoe Capgemini u in staat stelt de ontwikkeling van de totale winkelervaring te versnellen met behulp van de digitale boodschappentas of gerelateerde slimme winkeltechnologieën.

Gerelateerd

Experts