Demand Driven Supply Chain

De klantvraag verandert snel, voorspellen wordt steeds moeilijker. De Demand Driven Supply Chain lost dat probleem op. Met de juiste afstemming tussen vraag en aanbod. Optimale flexibiliteit tegen beperkte kosten. Resultaat: 50% OrderForeCastAccuracy Improvement voor suppliers en 10% Margin Improvement voor retailers.

Oplossingen

Binnen de retail- en consumerproducts branche hebben we te maken met een supply chain die langer wordt doordat we tot in de kledingkast of tot op het aanrecht van de klant gaan leveren. Tevens hebben we te maken met steeds sneller veranderende klantwensen. Hierdoor wordt het moeilijker om met traditionele oplossingen tijdig een juiste balans tussen vraag en aanbod te vinden.In een perfecte rationele supply chain zou de consument het juiste product op het juiste moment op de juiste plaats beschikbaar moeten hebben. Maar om dit te bereiken in de echte wereld is een serieuze uitdaging. De meeste supply chains zijn zeer complex, er is maar beperkt sprake van synchronisatie tussen planning en uitvoering en er is geen of beperkte real-time data beschikbaar over de grenzen van de organisaties heen. De all-channel retail maakt de uitdaging alleen nog maar groter.
 
De oplossing: een demand driven supply chain, waar gebruik wordt gemaakt van een “pull” business model en waar alle supply chain activiteiten zijn afgeleid van de behoefte van de consument. Retailers en consumer products bedrijven kunnen zo beter reageren op de werkelijke verkopen aan de klant, met als gevolg een accurater assortiment, een betere besturing van de voorraad en uiteindelijk meer opbrengsten tegen lagere kosten.
 
In de demand driven supply chain oplossingen van Capgemini brengen we assortimentskeuzes samen met vraagpatronen en zorgen we voor een goed afgestemd plan vanuit de retailer; een plan dat de basis is voor de Sales & Operations Planning van de consumer products bedrijven en hun suppliers. Door gebruik van geavanceerde supply chain visibility tooling is er over de gehele keten altijd inzicht in de status en voortgang van orders. Van klant naar supplier. En van supplier tot klant.
 
Geïnteresseerd om hier eens geheel vrijblijvend over van gedachten te wisselen? Wij komen graag met u in gesprek.

 

Bronnen

Meer weten?