Services ontwikkelen waarbij het bedrijf en de gebruiker centraal staan.

Backelite completeert het digitale aanbod van Capgemini voor het verbeteren van klantbelevingen en het versnellen van digitale transformatie. In de methodologie van de studio wordt het ontwerp centraal gesteld en worden agile- en test-and-learn-methoden toegepast om digitale producten snel op de markt te brengen. Samen met eindgebruikers, klanten, gebruikservaringsdeskundigen, creatieven, technologische experts, en de bedrijfsanalisten en technologische experts van de Group werken we aan diensten die het alledaagse leven vereenvoudigen.

De manier waarop Capgemini’s klanten hun eigen klanten de juiste ervaring kunnen bieden staat centraal bij de propositie van Capgemini. De ontwerpaanpak van Backelite’s Digital Service stelt Capgemini in staat uitmuntende klantbelevingen te leveren op basis van de wensen van de betreffende klanten.

We werken nauw samen met onze klanten om hun strategische ambities op de wensen van hun eigen klanten af te stemmen op een manier die de bedrijfswaarde vergroot. Via verschillende diensten vergroten we bedrijfs- en klantwaarde. U kunt hierbij denken aan diensten voor web en mobiel, smart-tv’s en het Internet der Dingen.

Onze werkwijze: we komen op voor de gebruiker.

We streven ernaar te begrijpen hoe consumenten omgaan met de services en producten van onze klanten. Op deze manier kunnen we bestaande diensten verbeteren en nieuwe diensten ontwikkelen.

We lossen zakelijke problemen voor onze klanten op holistische wijze op. Onze aanpak is simpel:

we doen eerst uitvoerig onderzoek naar gebruikers om hun wensen af te stemmen op de bedrijfsdoelstellingen van onze klanten en brengen de servicevisie onder woorden. Vervolgens geven we vorm aan het gebruikerstraject, lijnen we het interfaceontwerp uit met de artdirection, en testen we met behulp van prototypen of de concepten overeenkomen met de verwachtingen van de gebruikers. Tot slot definiëren we prestatie-indicatoren en houden we deze nauwlettend in de gaten. Op deze manier zorgen we ervoor dat de services relevant blijven voor de doelstellingen van de klant en de wensen van de gebruikers.

Door onze aanpak, waarbij we ons richten op het proces van concept tot levering, zijn onze multidisciplinaire teams in staat om concrete veranderingen te realiseren die snel kunnen worden gegenereerd en geïmplementeerd. Om snel nieuwe ideeën te ontwikkelen, voeren we ontwerpsprints uit waarin binnen enkele dagen concepten worden omgezet in daadwerkelijke prototypen.

 

Backelite is bezig aan een snelle opmars op internationale markten en het bureau breidt de bestaande expertise van de Group, die loopt van consulting tot IT-implementatie, uit met de creativiteit van een ontwerpstudio. We beschikken vandaag de dag al over een indrukwekkend portfolio van wereldwijde B2C-, B2E- en B2B-klanten: Air France, Crédit Agricole, Airbus, ING, Hema en ga zo maar door. Het bureau is al actief in Australië, China, Frankrijk, Nederland, Zweden en Noorwegen, en voegt nog steeds landen toe aan dit netwerk.


Om contact op te nemen met Backelite, bezoek de website.