Advanced Planning & Scheduling voor Distributie & Transport

Een goede planning is onontbeerlijk om processen efficiënt te laten verlopen en de klanttevredenheid te waarborgen. De Advanced Planning & Scheduling-oplossingen van Capgemini helpen u de resourcevraag in kaart te brengen, zodat de distributie- en transportprocessen soepel verlopen.

Samen werken aan oplossingen voor Advanced Planning & Scheduling

Met een goede planning van uw resources en de goederenstroom kunt u beter en sneller inspelen op veranderingen in de behoeften van uw klanten. We werken nauw met u samen gedurende alle fasen: strategie, ontwerp, selectie van tools en implementatie.
 
Met onze Advanced Planning & Scheduling-tools krijgt u beter zicht op de stroom van goederen en producten door uw organisatie. Hierdoor profiteert u van:
  • lagere operationele kosten door efficiënter gebruik van de resources
  • betere dienstverlening aan de klant doordat orders sneller en betrouwbaarder worden afgehandeld
  • beter zicht op de processen, zodat u beter kunt reageren op onverwachte ontwikkelingen
 

Een plan voor succes

Wij nemen de tijd om uw business te doorgronden. Daarbij besteden we aandacht aan aspecten als beschikbare resources, leveringsvensters, compatibiliteit van ladingen, prioriteiten van klanten en kosten. Vervolgens gebruiken we een reeks Advanced Planning & Scheduling-tools om een oplossing te ontwikkelen die uw huidige processen en verdere groei ondersteunt.

Een lange staat van dienst met succesvolle implementaties

Al twintig jaar werken Capgemini en Quintiq samen aan Advanced Planning & Scheduling-oplossingen voor klanten in uiteenlopende sectoren over de hele wereld.
 
Prominente organisaties zoals Alcan, SIG Combibloc, DHL, Ewals Cargo Care, P&O Nedlloyd, Vion Food Group en de Koninklijke Marine hebben geprofiteerd van de synergie tussen de software van Quintiq en de consulting- en integratie-expertise van Capgemini.
Gerelateerd