Openbaar vervoer

Openbaarvervoersbedrijven beheren steeds complexere transportsystemen, terwijl tegelijkertijd van hen wordt verwacht dat ze veiliger en goedkoper vervoer leveren. Ze kampen met uitdagingen op het gebied van capaciteit en verkeersdrukte, operationele efficiëntie, betrouwbaarheid, structurele uitdagingen, concurrentie, veiligheid en beveiliging.

Ons productaanbod

We hebben intensief met spoorwegbedrijven en infrastructuurbeheerders samengewerkt aan verschillende projecten, uiteenlopend van het opstellen van routekaarten voor IT-transformatie tot het ontwikkelen en integreren van applicaties en de uitvoering van financiële systemen. We hebben ook het programmabeheer verzorgd voor een grote vrachtvervoerder en systemen ondersteund om Wi-Fi beschikbaar te stellen in passagierstreinen.
 
We onderhouden langlopende relaties met meerdere openbaarvervoersbedrijven, zoals een langetermijncontract voor applicatiebeheer met een grote busmaatschappij en een programma voor IT-transformatie bij een groot metrobedrijf.
 
Doordat wij alle onderdelen kunnen combineren, kunnen we spoorweg- en openbaarvervoersbedrijven helpen om de bedrijfsprocessen te integreren, de operationele kosten te verlagen en de efficiëntie te vergroten. Dit levert concrete, tastbare waarde op.
  • Advanced Planning & Scheduling: het gebruik van resources wordt zorgvuldig in kaart gebracht, zodat u snel kunt inspelen op de behoeften van klanten en reizigers
  • Positive Train Control: wij leveren een complete ‘health check’
  • Onderhoud, reparatie en revisie (MRO): onze MRO-oplossingen ondersteunen u bij de transformatie van een productgerichte naar een servicegerichte organisatie
  • Applicatie-outsourcing: een aanpak om de kosten te verlagen en de waarde van uw IT-investeringen te vergroten

Definiëren, leveren en ondersteunen

Capgemini kent deze uitdagingen en levert specifieke oplossingen voor de transportsector, zoals Enterprise Asset Management, Advanced Planning & Scheduling, Positive Train Control, reserveringssystemen en systemen voor materieelbeheer. Daarnaast helpen we ondernemingen bij het opstellen van strategieën voor vrachtvervoer en klantenservice en het opnieuw definiëren van financiële processen en inkoopprocessen.
 
Na implementatie van de oplossingen is Capgemini beschikbaar voor hosting van applicaties en IT-infrastructuren. Via onze gecertificeerde lokale en mondiale leveringscentra werken we onophoudelijk aan het ontwikkelen en ondersteunen van bedrijfskritische applicaties voor klanten in alle onderdelen van de transportsector.
Gerelateerd