Enterprise Performance Management

Capgemini helpt u bij het ontwikkelen van de benodigde werkkaders om nieuwe strategieën te implementeren en uw bedrijf op weg te helpen naar meer efficiëntie en betere prestaties.
 
Met behulp van enterprise performance management (EPM) wordt in kaart gebracht welke gebieden de meeste aandacht verdienen om maximale waarde te kunnen creëren.

Een plan voor enterprise performance management

Samen met onze klanten leggen we rechtstreekse verbanden tussen de bedrijfsstrategie en de operationele planning, budgettering en rapportage. Onze EPM-oplossingen bestrijken drie expertisegebieden:
 
1) Strategie:
 • EPM governance (uitgangspunten voor aansturing en controle, bedrijfsregels)
 • EPM serviceportfolio
 • EPM organisatie- en leveringsmodellen
 
2) Uitvoering:
 • Strategische planning, strategie-implementatie en scenariomodellering
 • Kader voor aansturing en controle
 • Value management en business cases
 • Planning, budgettering en prognostiek
 • Winstgevendheids- en kostenbeheer
 • Financiële verslaglegging en consolidatie
 • Werkkapitaalbeheer
 
3) Levering:
 • IT-effectiviteit voor EPM
 • Procesefficiëntie voor EPM
 • BeLean™ voor EPM

Gelet op het huidige economische klimaat hebben we een gerichte oplossing voor kasbeheer en prognostiek ontwikkeld. Nu de schijnwerpers van de media gericht zijn op de liquiditeit van de balans, staan de kasstromen boven aan de agenda van elke CFO. Door middel van een goed kasbeheer kunnen ondernemingen hun kasposities onder controle houden en voorbereid zijn op uitdagingen vanuit de supply chain.

Een reputatie op het gebied van samenwerking

Wij hebben een lange staat van dienst opgebouwd door succesvolle projecten af te leveren. Als een van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van advies-, technologie- en outsourcingservices heeft Capgemini een uniek concept ontwikkeld voor de samenwerking met klanten: de Collaborative Business Experience®.
 
We maken optimaal gebruik van ruim veertig jaar ervaring met zakelijke services, een netwerk van toonaangevende technologiepartners en samenwerkingsmethoden en -tools om snellere, betere en duurzamere resultaten te bereiken.
 

Competenties voor performance management opbouwen

Capgemini hanteert een uniek model voor de samenwerking met klanten: de Collaborative Business Experience®. Samen met u ontwikkelen we een op maat gemaakt EPM-kader voor de afstemming tussen uw bedrijfsmodel en de meest strategische serviceportfolio.
 
Dankzij ons samenwerkingsconcept kunnen we complexe methoden, processen en IT-systemen ontwarren om uw enterprise performance management te stroomlijnen en te optimaliseren.
Capgemini biedt zowel een business- als een IT-perspectief. Ons gespecialiseerde team voor financiële transformaties profiteert van een krachtige combinatie van lijnmanagementervaring en competenties op het gebied van professionele services. De ervaren modelleerders in ons operationele onderzoeksteam kunnen zelfs de meest uitdagende bedrijfs- en bedrijfstakdynamieken analyseren en modelleren.
 
Omdat business intelligence een belangrijke randvoorwaarde voor EPM is, profiteren onze klanten ook van onze hechte relaties met toonaangevende leveranciers van BI-technologie, zoals SAP, Microsoft, Oracle en IBM.
Gerelateerd