Dutch Fintech Event

Inmiddels telt Nederland honderden FinTech-ondernemingen. Steeds minder worden FinTechs gezien als bedreiging voor de gevestigde partijen, maar juist als partners om mee samen te werken. Met het juiste samenwerkingsmodel ontstaat er namelijk een strategische ‘win-win’-situatie.

Wat wil de consument?

Is de consument bereid om over te stappen naar FinTechs? Uit ons onderzoek ‘Innovatie in de financiële sector: wat wil de consument?’ blijkt slechts 1% van de Nederlandse consumenten gebruik te maken van de diensten van een FinTech. Consumenten kennen namelijk geen FinTechs (33%), zien (nog) geen toegevoegde waarde in de dienstverlening (25%) en hebben meer vertrouwen hebben in een traditionele bank (18%).

 

Wat is uw antwoord op FinTechs én de consument?

Samenwerking met FinTechs wordt voor veel financiële instellingen een belangrijk onderdeel van hun strategie. De vraag is hoe de consument daar beter van wordt en hoe dit kan leiden tot een ‘win tot de derde macht’-situatie (win3).

 

Agenda

  9:30 uur    Coffee  
10:00 uur     Opening  Pascal Spelier - Expert Digital Customer Experience, Capgemini Consulting
10:05 uur     Visie vanuit Holland FinTech Don Ginsel - Oprichter Holland FinTech
10:25 uur     Findings report Matthijs Delen- Expert in banking and payments, Capgemini
10:45 uur     Rol van API Platforms  Vincent Fokke – Principal Consultant - Capgemini
11:05 uur     Coffeebreak
 
11:15 uur     Key note FinTech  Michael Dooijes - Co-founder & Managing Director van Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity Amsterdam 
11:35 uur     Live FinTech pitches   
12:00 uur     Lunch