SaaS ERP

  • June 14, 2017
  • Capgemini Leidsche Rijn kantoor

 

Na een zeer succesvolle IaaS/PaaS event op 13 februari jongstleden pakken we door met onze vier grote SaaS ERP spelers. Op deze avond ligt de focus op Oracle Cloud, SAP, Unit4 en Oracle NetSuite. Alle vier de ERP systemen hebben hun eigen voor- / nadelen en zwaktes / sterktes. Het mag duidelijk zijn dat alle vier de vendoren maximaal de focus hebben op Cloud!. Zorg dat je aanwezig bent om voor jezelf te zien en te bepalen wat de vendoren te bieden hebben op Cloud ERP!

 

Een avond die je niet mag missen!

 

Deze AdvantageYou SaaS ERP avond omvat de de vier ERP systemen die we leveren / bemensen in de markt binnen de practice Package Based Solutions. Zowel Oracle als SAP bewegen en focussen maximal op de Cloud met een snelle en agile configuratie en ontwikkeling. Naast deze twee grote spelers ligt er ook een focus op Unit4 en Oracle NetSuite. Oracle is beroemd en berucht voor hun grote scala aan producten die rijken van hardware tot software voor zowel on-premise vraagstukken als Cloud vraagstukken. SAP is al geruime tijd erg sterk in hun SAP on-premise ERP systeem, maar ook zij bewegen snel richting de Cloud met de SAP-HANA en SAP Cloud Platform oplossingen. Nieuwkomers voor ons sinds een aantal jaren zijn Unit4 en Oracle NetSuite. Oracle NetSuite gestart in 1996 is een Cloud born ERP systeem die snel aan marktaandeel wint in Nederland. Unit4, een van origine Nederlands product kruipt ook snel voorwaarts in de Cloud ERP markt!. Op dit moment zien we dat Oracle sterk domineert in de publieke markt, SAP en de private markt (met name retail en agri), Unit4 is erg succesvol in de publieke markt (met name de kleinere publieke instanties) en Oracle NetSuite is sterk in de MKB retail markt en valt erg goed bij de sterk groeiende start-ups. Kom deze avond en zie wat de verschillende software vendors kunnen bieden:

 

SAP

SAP Cloud Platform is een enterprise platform-as-a-service met uitgebreide applicatie ontwikkelingsmogelijkheden. Het stelt klanten in staat om snel in te kunnen spelen op veranderingen. De kracht zit o.a. in de geïntegreerde en geoptimaliseerde oplossingen die het platform standaard biedt. Dit alles maakt het mogelijk om de digitale transformatie over de hele onderneming te versnellen, en dat alles zonder te investeren in hardware / infrastructuur.

 

Oracle

Oracle combineert de kracht van de on-premise ERP applicaties (zoals E-Business Suite, JD Edwards, PeopleSoft) met de nieuwe Cloud ERP. De Cloud oplossing bied een volledig en mature suite van functionaliteiten. Oracle Cloud ERP is volledig nieuw gebouwd en gebaseerd op de beste reeds bestaande ERP oplossingen. Capgemini heeft recentelijk de eerste Oracle Cloud ERP project afgerond en aangetoond dat een implementatie binnen een aantal maanden afgerond kan worden i.p.v. binnen een aantal jaren. Steeds meer bedrijven bewegen van on-premise ERP oplossingen naar de  Oracle Cloud ERP, en wij willen laten zien hoe en waarom!

 

Unit4

Unit4 is een van origine een Nederlands product (opgericht in 1980). Ze bewegen snel richting de Cloud ERP markt. In Nederland heeft Unit4 een grote voetprint binnen de publieke MKB markt en de private markt. De kracht van Unit4 ERP ligt in het gebruikersgemak en het feit dat wijzigingen door de klant zelf geïmplementeerd kan worden. Unit4 ERP is flexibel opgezet zodat business wijzigingen snel kunnen worden doorgevoerd.

 

Oracle NetSuite

Oracle NetSuite is in 1996 gestart als een cloud only dienst en heeft inmiddels bewezen dat men succesvol en snel richting de cloud kan. Intussen gebruiken meer dan 30,000 organisaties Oracle NetSuite verdeeld over meer dan 160 landen.

  • Een breed en robust ERP systeem, opgezet voor multinationals, met internationale financiële functionaliteiten, ontworpen voor moderne bedrijfsprocessen.
     
  • Ontworpen voor een modern bedrijf — Cloud-based en klaar voor mobiele gebruik. Oracle NetSuite bevrijdt het moderne bedrijf van verouderde pc-gebaseerde antisociale systemen die achter de firewall zijn opgesloten. Oracle NetSuite levert een dynamisch, makkelijk te gebruiken platform dat is ontworpen voor alle gebruikers in een wereldwijde organisatie die te allen tijde via elk apparaat toegankelijk is.
     
  • Maximale schaalbaarheid opgezet voor groei — met de mogelijkheid om functionaliteit snel en gemakkelijk toe te voegen als een bedrijf groeit. Met internationale mogelijkheden, waaronder ondersteuning voor 190 valuta's, 20 talen en geautomatiseerde fiscale compliance in meer dan 100 landen om de globale expansie te stimuleren.

Kom langs op dit event waarin verschillende interessante sessies worden gehouden die je zullen inspireren!

 

Programma

Tidstip

Activiteit

17:00

Meet and greet met walk-in buffet

18:00

Opening & Welkom: Rob Boomsma, unit manager Oracle Solutions & Alliance Manager

Keynote: Dirk-Jan Schenk, Amsterdam School of International Business

19:00

Vier inspirerende en interactieve workshops:

Oracle Cloud : Led by Dick de Voogt (Oracle) en Jeroen Sprangers (Capgemini).

SAP:  Led by Marja Thomassen (SAP) en Sander Zijlstra (Capgemini).

Unit4 : Led by Marc de Vries (Unit4) en Jan Verhallen (Capgemini). Learn how to make use of Unit4.

Oracle NetSuite: Led by Roger Nash (Oracle NetSuite) en Dennis van de Feer (Capgemini). See, learn, and feel how easily Oracle NetSuite can work for you.

20:30

Meet & greet met een drankje en snacks