Microsoft-alliantie

Capgemini en Microsoft werken al vele jaren samen om business- en IT-oplossingen te leveren aan financiële dienstverleners.

Gegevenskwaliteit

Jojy Matthews van Capgemini Financial Services Business Information Management onderzoekt de beste strategie voor financiële dienstverleners die een geïntegreerd programma voor gegevenskwaliteit willen uitrollen.
 
“Gegevenskwaliteit is een essentiële en fundamentele bouwsteen voor elk informatiemanagementprogramma voor ondernemingen. Omdat hoogwaardige informatie onontbeerlijk is om weloverwogen en betrouwbare zakelijke beslissingen te kunnen nemen, is het executive management vaak de belangrijkste voorvechter en sponsor van programma’s voor gegevenskwaliteit. In de financiële dienstverlening wordt een hoge gegevenskwaliteit voorgeschreven door wet- en regelgeving, zoals Solvency II voor verzekeraars en Basel II/III voor banken. Daarmee is gegevenskwaliteit een cruciaal aspect geworden.”
 

Cloud computing

André Cichowlas, CTO van Capgemini Financial Services, beschrijft hoe financiële instellingen veel profijt kunnen hebben van hybride modellen, waarbij software en diensten gedeeltelijk in eigen huis en gedeeltelijk in de cloud worden gehuisvest.
 
“Cloud computing is niet zo maar een nieuw softwaremodel of een nieuw product. Het is een nieuwe manier van denken over de architectuur van IT-systemen, waarmee deze systemen kosteneffectiever en flexibeler gemaakt kunnen worden.”
 

Internetbankieren

Pierre-Yves Glever, Channels Practice Leader van Capgemini Financial Services, beschrijft hoe de consument gebruikmaakt van webtechnologieën.
 
“Door middel van vergelijkingssites kunnen consumenten online zoeken naar producten die exact aan hun wensen voldoen. Vroeger konden medewerkers van bankfilialen bepaalde producten aan de klant aanbevelen. Maar tegenwoordig heeft de consument het voortouw in de interactie. De consument is veel meer geïnformeerd en onafhankelijker geworden, is zich bewust van alternatieven en zoekt naar producten met toegevoegde waarde. Bovendien heeft de consument volledige controle over het kanaal, en over het tijdstip en de plaats waarop de interactie plaatsvindt.”

Alliantie met Microsoft

Capgemini en Microsoft werken al meer dan tien jaar samen om business- en IT-oplossingen te leveren aan financiële dienstverleners.
Microsoft, opgericht in 1975, is wereldwijd marktleider in software, diensten en oplossingen waarmee particulieren en bedrijven hun volledige potentieel kunnen verwezenlijken. Bezoek de website van Microsoft voor meer informatie.
 

Capgemini en Microsoft

Sinds 1997 werken Capgemini en Microsoft samen in een Global Strategic Partnership. Alle Capgemini-vestigingen op vijf continenten zijn hierbij betrokken.
 
Capgemini en Microsoft werken samen om klanten te helpen met het ontwikkelen en implementeren van krachtige, geïntegreerde oplossingen binnen het Microsoft-platform. Onze portefeuille omvat zowel oplossingen voor financiële diensten als technologische oplossingen. Onze klanten profiteren van de nieuwste technologieën van Microsoft voor ondernemingen, zoals Windows Server, Office System (inclusief SharePoint), SQL Server, Performance Point Server, Office 365 en .NET-software, zoals BizTalk en Visual Studio Team Services. Meer dan 9500 Capgemini-specialisten over de hele wereld zijn getraind in de technologieën van Microsoft.
 
Capgemini Financial Services heeft een strategisch samenwerkingsverband met Microsoft. Ten behoeve van banken, verzekeraars en beleggingsfirma’s ontwikkelen we een reeks oplossingen voor financiële dienstverlening, waaronder:
  • Multi-channel oplossingen
  • Oplossingen voor kredietrisico’s van banken
  • Oplossingen voor Solvency II modellering
 
Capgemini Financial Services en Microsoft werken ook samen met diverse IT-partners die oplossingen voor financiële diensten op het Microsoft-platform leveren, zoals Temenos Core Banking Applications.