Gegevenskwaliteit en governance

Een aantoonbaar goede gegevenskwaliteit is een vereiste om aan de compliance-eisen voor de verslaglegging te voldoen. Maar het is ook een voorwaarde voor een efficiënte besluitvorming en bedrijfsvoering. Dit alles heeft een direct effect op het overall bedrijfsresultaat. Datakwaliteit = resultaat.
 
De QualityData AdvantageSM-oplossingen van Capgemini bieden financiële instellingen niet alleen de juiste strategie, visie en benaderingswijze, maar ook haalbare doelstellingen en − het allerbelangrijkste − een technologieonafhankelijk uitvoeringsplan.

Het QualityData AdvantageSM-concept

De kwaliteit van gegevens is al jarenlang een belangrijk aandachtspunt voor financiële instellingen. Maar voor veel banken, verzekeraars en beleggingsfirma’s blijft het een uitdaging om de gegevenskwaliteit te ‘operationaliseren’ (in te bedden in de processen). Capgemini doet dit door een centrale gegevenskwaliteitsstrategie te implementeren voor alle afdelingen en bedrijfsonderdelen.
 
In ons QualityData AdvantageSM-concept staat het besef centraal dat een succesvol programma voor verbetering van de gegevenskwaliteit alle business- en IT-afdelingen moet omvatten en dat het gevolgen heeft voor processen, werkwijzen en applicaties aan zowel de business- als de IT-zijde van de organisatie.
 
Het duurzaam verbeteren van de gegevenskwaliteit vereist een doorlopend programma. Er kan niet worden volstaan met periodieke IT-projecten op basis van technieken voor gegevensprofilering. QualityData AdvantageSM biedt een holistische en praktische oplossing voor de problematiek rond gegevenskwaliteit. Onze oplossing kan naadloos worden geïntegreerd met de servicegerichte Enterprise Information-platforms die door steeds meer financiële dienstverleners worden geïmplementeerd.

Oplossingen voor gegevenskwaliteit

Capgemini QualityData AdvantageSM biedt oplossingen op drie kerngebieden:
  • Naleving: Voor klanten in Europa, Noord-Amerika en Azië hebben wij een methodische en gemakkelijk te implementeren aanpak ontwikkeld voor het operationaliseren van de gegevenskwaliteit. Deze aanpak heeft bewezen bijzonder succesvol te zijn voor compliance-toepassingen.
  • Basel II & III: Capgemini helpt banken om de gegevenskwaliteit in alle onderdelen van de organisatie met succes te verbeteren en te beheren. Capgemini QualityData for Basel Compliance is een oplossing die uw compliance-programma voor de verscherpte financiële wet- en regelgeving koppelt aan beproefde modellen voor krediet-, markt- en operationele risico’s, zodat uw risicogewogen activa geoptimaliseerd kunnen worden voor betere compliance- en bedrijfsresultaten.
  • Solvency II: Capgemini QualityData for Solvency II is een oplossing op basis van een concept, een methodiek en tools waarmee verzekeraars op feiten gebaseerde beslissingen kunnen nemen om de gegevenskwaliteit en de governance te verbeteren. Dit maakt de weg vrij voor beter risicobeheer en betere besluitvorming.

Zet vandaag nog de eerste stap op weg naar betere gegevenskwaliteit

Boek een kosteloze QualityData AdvantageSM-workshop om ons te laten demonstreren hoe ook uw organisatie kan profiteren van de QualityData AdvantageSM-oplossingen.
 
Deze workshop omvat een drie uur durende sessie met twee bedrijfsinformatie- en/of risicobeheerspecialisten van Capgemini, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan uw vakgebied (het bank-, verzekerings- of beleggingsbedrijf).
 
Na afloop van de workshop beschikt uw organisatie over:
  • Een ingevulde QualityData AdvantageSM Scorecard met een zelfevaluatie door uw eigen executives over de huidige sterke en zwakke punten voor het datamanagement op hun vakgebied
  • Een elementaire business case voor verbetering van de gegevenskwaliteit (indien nodig)
 
Neem vandaag nog contact met ons op via businessinfo.fsgbu@capgemini.com om een workshop te regelen.
Gerelateerd