Gegevensvisualisatie voor financiële dienstverlening

Financiële instellingen kunnen nu sneller en beter beslissingen nemen door gebruik te maken van de oplossingen voor gegevensvisualisatie en bijbehorende standaard tools, methodes en best practices.

Hoe kun je chocola maken van een overdaad aan gegevens in de snel veranderende financiële sector?

Het tempo waarin de veranderingen elkaar in de financiële dienstverlening opvolgen, wordt steeds hoger. Organisaties moeten snel kunnen inspelen op de veranderende behoeften van de markt en de eisen van klanten. Om ervoor te zorgen dat financiële instellingen tijdig en adequaat beslissingen kunnen nemen en innoveren, moeten zij toegang hebben tot de juiste bedrijfsgegevens die in de juiste visuele context worden gepresenteerd. Banken, verzekeraars en beleggingsondernemingen lopen dagelijks tegen een overdaad van gegevens op, omdat sociale media en geavanceerde technologieën steeds meer datapunten genereren die moeten worden geanalyseerd. Hoe kan het hoger management tijdig de juiste beslissingen nemen? Hoe kunnen bedrijfsgegevens in de juiste visuele context worden gepresenteerd?

De aldoor toenemende snelheid en complexiteit van data heeft een verandering afgedwongen in de traditionele methodes voor business intelligence en rapportage die binnen financiële dienstverleners worden gebruikt. Door de vorderingen op het gebied van visualisatietechniek, is de visuele business intelligence uitgegroeid tot een middel om complexe gegevens te vereenvoudigen en samen te vatten. Op deze wijze wordt het makkelijker om ze aan lijnmanagers en het hoger management te presenteren.

Capgemini's benadering van data visualisatie

Ongeacht wat de huidige status van de routekaart van uw business intelligence is, kan Capgemini de strategie, oplossingen en services voor een volledig initiatief wat betreft gegevensvisualisatie bieden. Ons gestructureerde en beproefde proces bevat vier essentiële stappen:

Stap 1: Evalueren
We beginnen met het analyseren van de bedrijfsprocessen en het afnemen van interviews bij belanghebbenden om zo inzicht te verkrijgen in de functies, doelstellingen, prestatie-indicatoren en het bedrijfsverhaal. Deze stap zorgt, na het in kaart brengen van de doelstellingen op het gebied van gebruikersfunctionaliteit en de technische vereisten, voor de bouwstenen voor het creatieproces.

Stap 2: Creëren
Tijdens het creatieproces maken we gebruik van snelle visualisatietechnieken om de juiste visualisaties te ontwikkelen die het verhaal van het bedrijf weerspiegelen.

Stap 3: Ontwerpen
We zijn ons bewust van het belang van het ontwerp van de gebruikersinterface tijdens het proces en maken gebruik van experts met verstand van gebruikersinterfaces en gebruikerservaringen om een visualisatie te bieden die effect sorteert.

Stap 4: Uitvoeren
We helpen u met het interpreteren, verfijnen, verbeteren en brengen van een bedrijfsverhaal dat te allen tijde inzichtelijk is en aan de hand waarvan managers beslissingen kunnen nemen die effect hebben.

Met een geslaagd programma voor gegevensvisualisatie kunt u:

  • managers ondersteunen met visuele inzichten
  • meer kennis verkrijgen via bijvoorbeeld analyse
  • gezamenlijk over alle bedrijfsfuncties heen beslissingen nemen die effect hebben
  • de benodigde tijd voor gegevensbeheer inperken

Bewezen ervaring en specialisatie in financiele dienstverlening

Capgemini combineert de laatste visualisatietechnieken met de ruime ervaring op het gebied van het verstrekken van oplossingen voor gegevensvisualisatie aan financiële dienstverleners. Hierdoor wordt uw gegevensvisualisatietraject eenvoudig en gestructureerd. Onze erkende consultants maken op elk niveau, of het nu gaat om de evaluatie van tools, het creatieve ontwerp, de ontwikkeling of de implementatie in uw bedrijf, gebruik van in de praktijk opgedane best practices om zo tot een effectief visualisatietraject te komen. Ons wereldwijde team voor analyse bestaat uit meer dan 2000 ervaren consultants die worden aangestuurd door specialisten in financiën en statistiek op PhD-niveau. Ze zetten zich in om banken, verzekeraars en beleggingsondernemingen te helpen om via de uit gegevensvisualisatie verkregen inzichten effectieve beslissingen te nemen.

Onze bedrijfsgerichte en domeinspecifieke aanpak die wordt geschraagd door een grondige kennis van geavanceerde technologieën, zorgt voor een prestatie op het gebied van excellentie van gegevens die zich echt onderscheidt van de concurrentie. We hebben veel praktijkervaring opgedaan bij toonaangevende internationale banken, investeringsmaatschappijen en financiële dienstverleners met het uitzetten van strategieën voor gegevensvisualisatie, het beoordelen van tools en het leveren van complete oplossingen op het gebied van gegevensvisualisatie en bedrijfsgegevens die zijn gebaseerd op toonaangevende tools zoals Qlik, Tibco, Spotfire en Tableau.

Contact

Ontdek hier hoe Capgemini u kan helpen met het sneller en beter nemen van beslissingen

Neem contact met ons op via businessinfo@capgemini.com of benader een van onze experts.

Related Solutions