Optimalisatie van front-officetoepassingen

Duurzame groei vereist dat u uw strategie effectief kunt uitvoeren. Hiervoor is een goede afstemming binnen uw gehele organisatie onontbeerlijk. Om dit te kunnen realiseren moet u naadloos en effectief kunnen samenwerken met uw partners, agenten, tussenpersonen, volmachtkantoren en andere leveranciers. Optimalisatie van distributiekanalen is een essentiële component voor groei. Niet u bepaalt, maar uw klant bepaalt.
 
Weet u langs welk distributiekanaal uw klant bediend wil worden?
 

Effectieve assuradeurs: betere resultaten

Inzicht in zakelijke partners is net zo belangrijk als inzicht in de klant. Succesvolle verzekeraars segmenteren en beheren hun intermediairs in grote lijnen op dezelfde manier als hun klanten.
 
Het is een recente ontwikkeling dat verzekeraars hun bedrijfsresultaten afzetten tegen die van de verschillende soorten intermediairs, waarbij ze de aangeboden serviceplatforms en provisiestructuren dienovereenkomstig differentiëren. Dit leidt tot betere prestaties van alle intermediairs, omdat ze zich beter bewust worden van het belang om in overeenstemming met de bedrijfsdoelstellingen van de verzekeraar te handelen.
 
Capgemini werkt samen met verzekeraars om intelligente applicaties te ontwikkelen die kansen voor cross-selling en up-selling genereren via best-in-class distributor effectiveness oplossingen.
 

Insurance Agent Workstation: transformatie om beter te voorzien in de klantbehoefte

Zelfs toonaangevende vermogensbeheerders en -adviseurs hebben moeite om te voorzien in alle behoeften van hun veeleisende klanten en om winstgevend te opereren in een hevig concurrerende markt met een hoge kostendruk. Verzekeraars die deze markt betreden, kunnen lering trekken uit de ervaringen van de concurrentie. Intelligente dienstverleners creëren geïntegreerde ketenplatforms voor vermogensbeheer die bestaan uit marktleidende producten, productiviteitstools, voorgeschreven bedrijfsprocessen en technologieën voor de verkooporganisatie.
 
Capgemini biedt versnellende ketenoplossingen waarmee verzekeraars hun buitendienstmedewerkers en tussenpersonen kunnen opleiden tot customer development- en klantrelatiemanagers. Hierbij staat een nieuw en krachtig werkstation voor verzekeringsagenten centraal. Dit is de hub waar buitendienstmedewerkers en tussenpersonen kunnen terugvallen op de expertise en de hulp van de verzekeraars om aan de klantbehoeften te kunnen voldoen.
 

Multi-channel integratie: nadruk op klantentrouw

Verzekeraars die een succesvolle multi-channel business willen opbouwen, moeten vaak meerdere uitdagingen overwinnen. Aan de ene kant is integratie noodzakelijk om een consistent klantbeeld via alle kanalen mogelijk te maken. Aan de andere kant moeten er variaties worden ondersteund, afhankelijk van specifieke klantvoorkeuren voor de diverse kanalen.
 
Het vinden van de juiste balans is een belangrijke onderscheidende factor, die de merkperceptie kan verbeteren, de klantentrouw kan vergroten en de omzetgenererende portefeuille van de verzekeraar kan verbreden.
 
Wij helpen verzekeraars om uitdagingen te vertalen in winstkansen. Op basis van onze uitgebreide kennis van de verzekeringsbranche, onze unieke methoden en onze intern ontwikkelde accelerators kunnen we uw business transformeren met oplossingen voor multi-channel integratie.

Waarom Capgemini

Naast diepgaande kennis van levensverzekeringen en aantoonbare ervaring met best practices kan Capgemini bogen op:
  • 4500 specialisten in de verzekeringsbranche, waarvan 800 experts in levensverzekeringen,
  • meer dan 350 Insurance/LOMA-certificaten,
  • meer dan 200 professionals met een specifieke training in verzekeringspakketten,
  • aantoonbare competenties op het gebied van sectorspecifieke business intelligence en datamanagement, een hoog succespercentage bij de conversie van grote portefeuilles en meer dan 100 referenties in datamanagement,
  • 30 jaar ervaring met het leveren van applicatiebeheerservices.