Healthcare Payer

Capgemini werkt al drie decennia samen met toonaangevende spelers in de zorg en beschikt daardoor over beproefde, innovatieve oplossingen en leveringsmodellen, waarmee zorgverleners en zorgbetalers zowel bestaande als nieuwe uitdagingen het hoofd kunnen bieden.

Flexibele, wendbare en responsieve oplossingen die de winstgevendheid van zorgbetalers verbeteren

Klanten van zorgverzekeraars maken steeds vaker meerdimensionaal gebruik van meerdere communicatiekanalen. Ze willen naadloos en in realtime met hun zorgverzekeraar kunnen communiceren langs verschillende kanalen, zoals telefoon, sms, e-mail, websites en sociale media. Om aan de nieuwe eisen van de consument te kunnen voldoen, moeten zorgbetalers zichzelf opnieuw uitvinden om flexibeler, wendbaarder en responsiever te worden en tegelijkertijd de winstgevendheid vast te houden of te verbeteren.

 

Onze oplossingen voor de zorg omspannen het gehele spectrum, van IT-oplossingen en traditionele Business Process Outsourcing tot complete Third Party Administrator-services en geavanceerde zorgadvisering. We hebben ervaring met implementatie en ondersteuning van toonaangevende pakketten zoals ALIP, Ingenium, Claims Component, Dragon, PolicyStar, Claims WorkStation, FAB, TIA, TriZetto Facets, COMPASS, GroupFacts, ClaimFacts en Amarta. Van claimafhandeling tot de verwerking van provisies en vergoedingen en van distributieservices tot prestatiebewaking van producten: Capgemini ondersteunt zorgbetalers bij alle aspecten van de waardeketen voor de zorg.

 

 

Tot de klanten van Capgemini behoren commerciële zorgbetalers, Medicare Advantage-, Prescription Drug- en Supplement-betalers, Accountable Care Organizations, zorgverleners, retail- en groothandelsapotheken en clearinghouses.