Global Service Desk

De functie van de servicedesk is niet alleen dat mensen incidenten kunnen aanmelden. Onze Global Service Desk-oplossing integreert mensen, producten en processen om incidenten op te lossen, de productiviteit van eindgebruikers te verhogen en een maximale servicekwaliteit te leveren.

Ingebouwde flexibiliteit en keuzemogelijkheden

Capgemini levert de Global Service Desk vanuit centra over de hele wereld, onder andere in Polen, Roemenië, Guatemala, India en China. Bij onze aanpak staan onze mensen centraal: veel van onze medewerkers hebben een academische opleiding en zijn geaccrediteerd voor industriestandaarden zoals ITIL. De medewerkers van onze wereldwijde servicecentra spreken in totaal meer dan 35 talen.
 
Onze mensen beschouwen zichzelf als onderdeel van het team van de klant. En ook onze klanten zien onze mensen als zodanig. Een voorbeeld: Capgemini-medewerkers die aan een account voor een grote retailer werkten, hebben cursussen gevolgd in de trainingscentra, winkels en magazijnen van de klant. Hierdoor kregen ze waardevolle praktische inzichten in de werkplek, bijvoorbeeld wat er gebeurt als een pickinglijst niet afgedrukt wordt of als een kassa defect gaat.

Global Services Desk levert een betrouwbaar platform, van incidentafhandeling tot service-integratie

Global Service Desk is een schaalbare pakketoplossing die de productiviteit verhoogt en kosten bespaart en die, bovenal, zorgt dat de business alles onder controle heeft. Dit betekent dat de business precies weet wanneer incidenten zich voordoen en wanneer ze worden opgelost, hoe de prestaties zich verhouden tot de SLA en welke waarde de servicedesk voor de business heeft. Capgemini Global Service Desk biedt:
  • Kostenbesparingen
  • Hogere productiviteit
  • Betere eindgebruikerservaring
  • Controle en managementrapportage
  • Service-integratie

Waarom Capgemini?

Wanneer u een partner selecteert om er samen voor te zorgen dat uw IT extra waarde genereert voor de business, is het van essentieel belang dat u een leverancier kiest met een uitstekende staat van dienst bij het beheer van IT-services en een diep inzicht in wereldwijde standaarden en hun potentiële voordelen voor ondernemingen. Capgemini heeft een bewezen staat van dienst en boekt aantoonbare successen bij het leveren van superieure servicedesk-services. Wij werken met de juiste mensen, tools en processen om een snelle transformatie te bewerkstelligen en een robuuste en kosteneffectieve service af te leveren.
Gerelateerd