Het Digital Shopper Relevancy Research Report 2014

Veranderend consumentengedrag in de laatste 13 jaar, gebundeld in één rapport. Strategische informatie voor retailers en producenten van consumentenproducten.

Download hier kosteloos uw eigen exemplaar

13 jaar - 20 landen - 50.000 consumenten -  1 compleet rapport

Sinds 2002 volgt Capgemini de internationale consumententrends op de voet. We doen dat onder meer door middel van periodiek onderzoek in de retailmarkten van 20 landen. Meer dan 50.000 consumenten zijn daarbij inmiddels ondervraagd. Alle kennis, expertise en inzichten die we in die 13 jaar hebben opgedaan, hebben we gebundeld en gecombineerd met de uitkomsten van een nieuw,  internationaal onderzoek onder 18.000 consumenten. Het ‘Digital Shopper Relevancy’, Research Report 2014 en de rapporten die we daarin hebben verwerkt vindt u hieronder.



 
 

Het nieuwste rapport geeft een compleet beeld van de verschuivende percepties, behoeften en koopgedragingen van consumenten over de hele wereld. Daarmee is het van grote betekenis voor retailers en producenten van consumentenproducten. Op basis van de trends in dit rapport kunt u een succesvolle en consistente Customer Experience strategie formuleren.

Enkele opvallende waarnemingen

Het rapport geeft veel onderbouwde inzichten, zowel kwalitatief als kwantitatief. We noemen er een paar. In het rapport vindt u gedetailleerde percentages per land.
 

 • De winkel wint nog steeds van Internet!

  Anders dan veel retailers vrezen is de winkel nog steeds favoriet ten opzichte van het internet. Internet wordt wel steeds belangrijker. Maar het is geen ‘of… of’ maar ‘en… en’. Want in elke fase van de customer journey geeft de consument voorkeur voor een ander kanaal. Heeft u al uw kanalen op orde?
   

 • Verandert de winkel in een showroom?

  De komend drie jaar verwacht 51% van de consumenten meer online dan in-store te shoppen, bij voorkeur direct bij de fabrikanten in drie markten (pagina .14 ). De consument verwacht dan wel lagere prijzen dan in de winkel. Het lijkt er dus op dat de winkel meer de functie van showroom krijgt, maar wel een met nieuwe technologische mogelijkheden.
   

 • Dé Digitale Shopper bestaat niet

  Veel retailers en producenten van consumentenproducten aarzelen over hun digitale aanpak. Dat is verklaarbaar want dé Digitale Shopper bestaat helemaal niet. Om toch tot een verantwoorde customer experience strategie te kunnen komen hebben we voor u een verdeling gemaakt in volwassen en snelgroeiende markten. Het leidde tot zeven interessante categorieën waarvan vier te vinden zijn in de volwassen markten waar Nederland toe behoort.
   

  • Reluctant Digital Shoppers, 11%
  • Value-Conscious Digital Shoppers, 29%
  • Socially-Engaged Digital Shoppers, 41%
  • True Digital Shoppers, 19%


  De kenmerken van deze vier digitale shoppers vindt u op pagina 22 van het rapport 
   

 • Profiel van de Nederlandse consument

  De Nederlandse consument hecht nog steeds veel waarde aan de fysieke winkel, meer dan aan internet. Hij maakt wel veel gebruik van zijn smartphone om prijzen te vergelijken met andere retailers en lijkt minder gevoelig voor gepersonaliseerde aanbiedingen dan omringende landen. Meer cijfers vindt u op pagina 18 en 19.
   

 • Rol van Social Media overschat!

  De rol van social media in de customer journey is niet zo groot als wordt verondersteld. De consument vindt andere kanalen veel belangrijker. Welke dat zijn leest u op pagina 11.

   

Van ‘shopper relevantie’ naar digitale differentiatie

Veel retailers zijn op zoek naar manieren om goed in te kunnen spelen op het veranderende gedrag van consumenten. Velen zijn hun digitale reis al gestart, anderen staan nog op de kade, aarzelend over hun koers. Maar consumenten wachten niet. Die willen informatie kunnen vinden wanneer en hoe ze dat willen, of het nu in de winkel is, online of op een smartphone.

Sla de digitale weg in met Capgemini en vergroot uw winst!

Capgemini helpt u goed op weg met de inzet van nieuwe, digitale kanalen, waarmee u grote groepen consumenten op maat kunt bedienen. We ondersteunen u in het hele veranderproces, van business case tot digitale strategie met praktische roadmap, het bedenken, ontwerpen en realiseren van digitale oplossingen en het volledige beheer daarvan. Zo kunt u 24/7 dienstverlenend zijn met slimme en effectieve marketingtools die perfect zijn aangesloten op de kernsystemen en bijdragen aan een hoge klanttevredenheid en een hoge mate van efficiency. De moeite waard want ondernemingen die digitaal werken maken 26% meer winst dan andere bedrijven.

Lees het hele rapport!

Download hier kosteloos uw eigen exemplaar van het Digital Shopper Relevancy Research Report 2014! Ontvangt u liever een gedrukte versie? Stuur dan een e-mail naar  digital.sales.nl@capgemini.com