CALORIE: Capgemini Solution Center voor energie- en nutsbedrijven

Energie- en nutsbedrijven hebben te maken met complexe regelgeving, snel veranderende markten, milieu-eisen en eisen aan corporate governance. Capgemini helpt deze bedrijven hun technologieën en processen sneller te transformeren, zodat ze de concurrentie een stap voor kunnen blijven.

Van concept naar bedrijfsmiddel

CALORIE biedt een uniek platform waarmee energie- en nutsbedrijven hun leveringsprocessen kunnen verbeteren. We leveren u de tools waarmee u uw doelstellingen sneller kunt realiseren door de risico's en de kosten tot een minimum te beperken en een maximale oplossingskwaliteit te waarborgen.
 
CALORIE biedt verschillende tools:
  • De Innovation Hub maakt gebruik van samenwerkingsverbanden met betrouwbare leveranciers om een proof of concept te creëren, te testen en te industrialiseren in een realtime gesimuleerde omgeving. Er zijn verschillende accelerators beschikbaar om de implementatie te versnellen, zoals sectorspecifieke oplossingen in de vorm van kant-en-klare sjablonen die gereed zijn voor uitvoering
  • Smart Energy Services is een basisplatform dat nutsbedrijven en hun afnemers helpt met duurzame oplossingen voor energie-efficiëntie en milieubescherming
  • Capgemini Utility Template for Business Environments (CUBES) levert CIS-oplossingen (Customer Information Systems) die specifiek voor elektriciteits- en drinkwatermaatschappijen zijn gebouwd op algemeen gebruikte softwareplatforms. Dankzij CIS kunnen standaard businessoplossingen sneller worden ontworpen en geïmplementeerd
 

Wereldwijd competentienetwerk

Een essentieel onderdeel van CALORIE is de kennis en expertise van ons wereldwijde netwerk van domeinexperts. Deze experts werken rechtstreeks samen met de leveringsteams van Capgemini om te garanderen dat elke implementatie wordt gebaseerd op gedegen, werkbare uitgangspunten. Op deze manier kunnen we energie- en nutsbedrijven de best mogelijke oplossingen leveren.

Ruime ervaring en hechte relaties

Capgemini heeft een uitstekende staat van dienst opgebouwd met geslaagde projecten en innovaties voor energie- en nutsbedrijven. Deze ervaring geeft ons een goed inzicht in de strategieën die nodig zijn om de traditionele sterke punten van deze bedrijfstak verder uit te bouwen.
 
Onze klanten profiteren van onze langdurige relaties met toonaangevende IT-partners zoals Cisco, GE Energy, HP, Intel, Itron, Landis+Gyr, Oracle, SAP AG en Trilliant.
Gerelateerd