Consensus creëren

Stel dat u een geheel nieuw, gecentraliseerd purchase-to-pay systeem bouwt, dat volledige medewerking vereist van alle divisies van uw onderneming in binnen- en buitenland. Bouwt u eerst het systeem, en probeert u daarna de divisies te overtuigen van de voordelen?
 
Niet als u werkt volgens de Collaborative Business Experience™ van Capgemini.

Centraal in dit concept staat het begrip ‘Collaborative’, waarmee we willen zeggen dat het concept op samenwerking is gestoeld. Om effectief te kunnen opereren en betere, snellere en duurzamere resultaten te kunnen behalen, moeten alle onderdelen van een organisatie vanaf het begin bij het proces worden betrokken. De leiders van afdelingen en functies moeten vanaf het allereerste begin begrijpen wat het doel is en hier naartoe werken. Om dit te bewerkstelligen, gebruiken we onze Accelerated Solutions Environment (ASE).
 
Projecten leveren soms geen blijvende waarde op, vanwege onvoldoende communicatie en consensus binnen de organisatie. Hier kunnen meerdere oorzaken voor zijn. Als u weet welke factoren een succesvolle implementatie in de weg staan, kunt u veel sneller een positief resultaat boeken. Enkele mogelijke hindernissen zijn:
  • Het ‘Niet door ons bedacht’-syndroom
  • Aanhoudende interne discussies over het project
  • Interne rivaliteit en conflicten
  • Scepsis over samenwerking met personen van buiten de eigen organisatie
 
Wij begrijpen de uitdagingen die samenhangen met deze factoren. Samen met onze klanten werken we aan oplossingen voor deze uitdagingen.
Gerelateerd